Gazete Vatan Logo

Borsada çok kritik anlaşma!

Borsa İstanbul imzayı attı

Borsa İstanbul ve NASDAQ OMX Group (Nasdaq:NDAQ), İstanbul’un uluslararası finans merkezi, Borsa İstanbul’un ise küresel bir borsa olma vizyonuna büyük katkı sağlayacak stratejik ortaklık için ön anlaşma imzaladı.

Borsa İstanbul, böylece bütün varlık türlerinde alım-satım, takas, piyasa gözetimi ve risk yönetimi uygulamalarına bütünleşik bir yapıda imkan tanıyan NASDAQ OMX’in dünya standartlarında bilişim teknolojisi yazılım çözümünü, enerji sözleşmeleri de dâhil olmak üzere tüm finansal sözleşmeler için kullanabilir hale gelecek. İki borsa, bölgede de etkin işbirliğinde bulunacak. Bu stratejik ortaklık, her iki tarafın üyelerine ve müşterilerine fayda sağlayacak. Anlaşma, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 138. maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi olacak. Söz konusu anlaşma ile Borsa İstanbul, küresel borsalar ağının önemli bir unsuru olacak. Borsacılık alanındaki bilişim uygulamaları konusunda daha da uzmanlaşacak, elde edeceği bilgi birikimi ve tecrübe sayesinde orta ve uzun dönemde kendine yeten bir yapıya kavuşabilmesi mümkün olabilecek. Görüşmelerde Borsa İstanbul’a, Sardis Capital Limited danışmanlık hizmeti sundu.

“BU KADAR GÜÇLÜ BİR MARKAYLA ORTAK OLMAKTAN SON DERECE MEMNUNUZ”

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, yaptığı açıklamada, ortaklığın, sadece Borsa İstanbul için değil, Türkiye, bölge ve küresel borsacılık sektörü için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Amaçlarının, Borsa İstanbul’u, küresel piyasalarda alınıp-satılan her türlü varlığın işlem görebildiği entegre bir borsa olarak konumlandırmak olduğunu söyleyen Turhan, “Ayrıca, en gelişmiş teknolojiyle çalışan uluslararası bir platformu, hem sermaye piyasası ihraç eden kesimler hem de yatırımcılar ve piyasalarda işlem yapan diğer tarafların hizmetine sunmaktır. Bu kadar güçlü bir markayla ortak olmaktan son derece memnunuz. Bu ortaklık, sadece teknoloji ve know-how aktarımından ibaret değil, aynı zamanda, Avrasya bölgesindeki iş ve yatırım imkânlarından birlikte faydalanabilmemize imkan tanıyan güçlü bir ortaklığın da temelini oluşturuyor” dedi.

“BÖLGEDEKİ SERMAYE PİYASALARINI DA GELİŞTİRME FIRSATI ŞİRKETİMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

NASDAQ OMX CEO’su Bob Greifeld ise Borsa İstanbul ile çalışmaktan onur ve gurur duyduklarını belirterek, “Teknolojimizi Türkiye piyasasını güçlendirme amacıyla sunmanın yanında, Borsa İstanbul’un stratejik ortağı olarak bölgedeki sermaye piyasalarını daha da geliştirme fırsatı, şirketimiz için çok önemli” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı