Gazete Vatan Logo

Benzin kaç TL, benzine indirim geldi mi? Bugün benzinin litresi ne kadar, 30 Ağustos benzine indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları

Benzin kaç TL, benzine indirim geldi mi, 30 Ağustos benzine indirim var mı? sorularının ardı arkası kesilmiyor. Motorin ve benzin fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken benzine indirim iddiaları gündem oldu. Peki, Bugün benzinin litresi ne kadar, benzine indirim ne zaman gelecek?

Benzin kaç TL, benzine indirim geldi mi? Bugün benzinin litresi ne kadar, 30 Ağustos benzine indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını anlık takip ediyor. Rusya-Ukrayna savaşıyla brent petrol fiyatlarında dalgalanma devam ediyor. Benzin ve motorin fiyatları indirim ve zam haberleriyle farklılaşıyor. Peki, Benzine indirim geldi mi? Bugün benzinin litresi ne kadar, 30 Ağustos benzine indirim var mı?

BENZİNE İNDİRİM VAR MI, 30 AĞUSTOS BENZİNE İNDİRİM Mİ GELECEK?

30 Ağustos Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1,04 TL'lik indirim gelmesi bekleniyor.

İndirim gerçekleşirse İstanbul'da benzinin litre fiyatı 20,17 lira, Ankara'da ise 20,30 liraya kadar düşecek.

BENZİN KAÇ TL, BENZİNİN LİTRESİ NE KADAR?

İstanbul: 20,14 TL

Ankara: 20,26 TL

İzmir: 20,27 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı