Gazete Vatan Logo

Bakan Kurum duyurdu! İkinci el konutlar için yeni kampanya geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İkinci el konutlarla ilgili vatandaşlarımızın alabilmesi için çalışmaları da yapacağız. Tüm dünyada sosyal konut anlayışı rafa kaldırılmışken biz cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.

Bakan Kurum duyurdu! İkinci el konutlar için yeni kampanya geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Manavgat TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin teslim töreni için gittiği Manavgat'ta açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum açıklamasında şunları söyledi; Evlerimiz ağırlarımız zarar gördü. Burada yaşayan canlılarımız zarar gördü. Hiçbir zaman birliğimizi bırakmadım. Antalyamız için burada seferberlik ruhuyla hareket etti. Vatandaşımızı açta, açıkta bırakmadan hareket ettik. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşımızın yanındaydık. Milletimizle birlikte her birlikte acılarımızı ortadan kaldırma adına mücadele veriyorduk. Bayır'da Ayşe kardeşimizle birlikteydik.

Afetten zarar görmüş neresi varsa biz oraya gittik. O kıvılcım sönene kadar vatandaşımızın elini bırakmadık Tabi afetin hemen ardından da hızlı bir şekilde inşa sürecini geliştirmemiz gerekiyordu.

İnşallah yarın sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle de afetten zarar görmüş vatandaşlarımızın 427 konutun teslim mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.

Bugünkü yatırım değeriyle yaklaşık 3 milyar tutarındadır. Biz sadece yeni yuva yapmıyoruz. Bununla birlikte sosyal donatımlarıyla, yeşil alanlarıyla, ağırıyla... vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa onu yapıyoruz. Buradaki ekolojik hayatın yeniden canlandırılması sözünü vermiştik. Çiftçimize desteklerimizi yaptık. Vatandaşlarımızın yüzündeki tebessüm bizim için mutlulukların en güzeliydi.

Haberin Devamı

Kapkara olan Kalemler köyümüz bugün yemyeşim. İnşallah tüm alanlarımızla bu çalışmalarımızı hep birlikte yapıyor olacağız. Bu çalışmaların odağında insanımız, çevremiz var. 100 yılda yapılacak işleri 20 yıla sayın Cumhurbaşkımızın liderliğinde sığdırdık.

"İKİNCİ EL KONUTLARLA İLGİLİ DE ÇALIŞMA YAPACAĞIZ"

Bakan Kurum uygun kredi faiz oranının başka projelerde de uygulanıp uygulanmayacağı sorusu üzerine, "Yeni Evim projesindeki vade oranları yeni konutlar için. İkinci el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi için de çalışmalar yapacağız" dedi.

Bakan Kurum, "Tüm dünyada sosyal konut anlayışı rafa kaldırılmışken biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızın yanındayız" mesajını verdi.

Haberin Devamı

YENİ EVİM KAMPANYASI

Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Kampanyası 81 ilde geçerli olacak. İlk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor. Konut bedelinin yüzde 10'u peşin alınacak, dileyen daha fazla ödeyebilecek.

Kampanyada sıfır evler olacak. Emlak Konut Genel Müdürlüğünün ürettiği projeler, GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği`ne bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri; teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dahil olacaklar.

0,69`dan başlayan vade farklı ile 15 yıl vadeli, hane gelirinin yüzde 40`ını geçmeyecek taksit bedelleri belirlenecek.