Gazete Vatan Logo

8 milyon dolarlık tanıtım

The Land Of LegendsTheme Park işbirliği ile Antalya’da gerçekleştiren moda organizasyonu DossoDossi Fashion Show, hem Türkiye hem de Antalya için büyük tanıtım fırsatı yarattı.

8 milyon dolarlık tanıtım

Türkiye’nin en büyük tema parkı The Land Of LegendsTheme Park işbirliği ile Antalya’da gerçekleştiren moda organizasyonu DossoDossi Fashion Show, hem Türkiye hem de Antalya için büyük tanıtım fırsatı yarattı. İlk kez 32 ülkeden 6 bine yakın alıcıyı ağırlayan organizasyonda Lima, Isabeli Fontana, Ana Beatriz Barros, Izabel Goulart, Viki Odintcova gibi dünyaca ünlü top modeller podyuma çıktılar. DossoDossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, organizasyonla Türkiye’nin ve Antalya’nın tanıtımına 7-8 milyon dolarlık katkı sunduklarını belirterek, “Katılımcı rekorumuzun ardından ek siparişlerle birlikte 60 milyon dolar çıtasını yakalayıp ciro rekoru kırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yüzde 55 artış oldu

Hazır giyim sektörünün ve Laleli piyasasının son 3 yıldır sıkıntılı bir süreçten geçtiğini hatırlatan Hikmet Erarslan, şunları söyledi: “Sektör, 2017’nin ilk 5 ayını yüzde 5.15’lik kayıpla kapattı. Rusya ile ilişkilerin normale dönmesiyle birlikte çok şükür Laleli piyasası bu yıla iyi başladı. 2017’nin ilk 5 ayında Laleli’den yapılan ihracatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 civarında artış var. DossoDossi olarak biz çok daha iyi bir performans sergileyerek Ocak-Mayıs döneminde satışlarımızda yüzde 55-60’lık bir artış kaydettik. Bizim hem hazır giyim hem de turizm sektöründe yatırımlarımız var. Bu iki sektör çok zor geçen 2016’da bile ülkemize 40 milyar dolar döviz kazandırdı. Hazır giyimde bu yıl yakaladığımız sinerjiyi turizme de taşımak için The Land Of LegendsTheme Park’ın işbirliği ve katkılarıyla Antalya’da bu kez çok görkemli bir organizasyon planladık. İki sektör mükemmel uyum yakaladı.”

Haberin Devamı