Gazete Vatan Logo

7 yıl önce olsa bu noktaya ulaşacağımıza inanmazdık

Obama, özel sektörün son 7 yılda 14.3 milyon kişiye iş yarattığını belirterek, “7 yıl önce ayda 800 bin kişi işini kaybederken birisi gelip bir gün bu noktaya ulaşacağımızı söylese ona inanmazdık” dedi.

7 yıl önce olsa bu noktaya ulaşacağımıza inanmazdık

ABD Başkanı Barack Obama, Şubat ayına ilişkin yaptığı ekonomik değerlendirmede iş gücü piyasasında önemli iyileşme sağlandığını söyledi. ABD ekonomisinin geçen ay 242 bin kişiye istihdam sağladığına dikkat çeken Obama, işsizlik oranının üst üste 2 aydır yüzde 5’in altında kaldığını kaydetti. Obama, “İş gücümüz son 3 ayda 1.5 milyon kişi yükseldi. Bu önemli bir ilerleme” dedi.

Obama, Amerikan özel sektörünün son 7 yılda 14.3 milyon kişiye iş imkanı yaratarak tarihin en uzun istihdam artışını sağladığını anımsatarak, şunları söyledi: “Aslına bakarsanız, istihdam, o ‘istihdam katili’ Obamacare Yasası’nı imzaladığımdan bu yana her ay arttı. Eğer 7 yıl önce ayda 800 bin kişi işini kaybederken, işsizlik oranı yüzde 10’a çıkmışken, birisi gelip bir gün bu noktaya ulaşacağımızı söylese ona inanmazdık. Ancak bugün Amerikalı şirketler 1990’lı yıllardan bu yana en yüksek hızda istihdam yaratıyorlar. Bu dünyanın, Amerikan ekonomisine imrenmesini sağlayan gücü ve dayanıklılığı ortaya koyuyor.”

Obama, bu verilerin gerçeği yansıtmasına karşın bazı politikacıların, ‘felaket tellallığı’ndan vazgeçmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı