Gazete Vatan Logo

420 milyonluk proje davul zurnayla geldi

Dağ Mühendislik’in Kartal’da inşa edeceği Tual Adalar satışa çıktı. Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, buradaki 50 işgalciyi davulla zurnayla uğurlayıp arsayı kamuya kazandırdıklarını söyledi

420 milyonluk proje davul zurnayla geldi

Dağ Mühendislik’in Kartal Yakacık’taki Emlak Konut GYO arazisinde inşa edeceği Tual Adalar projesi satışa çıktı. Emlak Konut GYO’nun Ekim 2014’te düzenlediği ihaleyi 420 milyon lira gelir beklentisi üzerinden Emlak Konut GYO’ya yüzde 29.50 oranla 123 milyon 900 bin lira öneren Dağ Mühendislik kazanmıştı.

Rekabetçi fiyatlar

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, arsanın 50’ye yakın işgalin olduğu atıl bir arazi olduğunu ve burayı satın aldıklarını belirterek, “Üzerinde yaşayan 50’ye yakın vatandaşı mağdur etmeden, davulla zurnayla uğurlayarak burada bu projenin lansmanını gerçekleştiriyoruz. Buranın 420 milyon lira satış toplam geliri ve 124 milyon liraya yakın da taahhütleri var yüklenicilerin. Hem sektöre hem kamuya arsayı kazandırmış olduk” diye konuştu.

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, Kartal bölgesine yapılan yatırımın her zaman kazandıracağının altını çizdi. Dağ, “Böylesine değerli bir bölgede hayata geçirdiğimiz Tual Adalar projesi tüm taraflar için her zaman kazandıracak bir yatırım olma özelliği taşıyor” dedi. Projeyi çok rekabetçi fiyatlarla satışa çıkardıklarını belirten Dağ, metrekare fiyatının 4 bin 400 liradan, konut fiyatlarının 342 bin liradan başladığını ifade etti. Tual Adalar bünyesinde ister yüzde 3 peşinatla ister

Haberin Devamı

30 ay vade farksız taksit seçenekleri bulunuyor.

Tual Adalar’ın yüzde 30’u ön talep döneminde satıldı. Toplam 555 konutun 471 adedi satışa çıkarıldı. Proje, zemin katlardan itibaren ada manzarası görüyor.

6 bloktan oluşan projenin 2018’in ilk aylarına tamamlaması hedefleniyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor.

Yatırıma devam

DOĞAN Dağ, Tual Adalar’ın yanı sıra iki projelerinin daha bulunduğunu belirterek, “Bunlardan biri ortağı olduğumuz Bahçekent Flora. Bir diğeri Başakşehir’de yine Emlak Konut GYO ile yapacağımız ‘Tual Bahçekent’ projesi” dedi.

Anadolu yakasına sosyal konut

SOSYAL konut üretimine değinen Murat Kurum, bütün konutları alt gelir gruplarına satamayacaklarını, tüm gelir gruplarına hitap eden projeler üretitiklerini vurguladı. Anadolu yakasında alt gelire yönelik bir eksiklik olduğunu dile getiren Kurum, “Avrupa yakasında Başakşehir, Kayabaşı, Yenişehir bölgesi bu ihtiyacı bir şekilde karşılıyor. Andolu yakasında çok alternatif bir alan yok. Buna ilişkin TOKİ öncülüğünde çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı