Gazete Vatan Logo

3 milyar liralık bayram!

Perakende sektöründe kampanya üstüne kampanya

İndirim oranı yüzde 70’e varıyor, hediyeli alışveriş fırsatı da var. Geçen yıl bayram döneminde kartla yapılan ve 2.5 milyar lira olarak gerçekleşen alışveriş tutarının bu yıl aynı dönemde 3 milyara yaklaşması bekleniyor



Bayrama sayılı günler kaldı. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markaları bayrama özel kampanya üstüne kampanya açıklıyor.

Kampanyalarda indirim oranı yüzde 70’lere varırken hediyeli alışveriş fırsatı sunan markalar da dikkat çekiyor. Geçen yıl Ramazan’da 34 milyar lira olan kartla alışverişin 35 milyar lirayı aşması, bayramda yapılan 2.5 milyar liralık alışverişin ise yüzde 10-15 artışla 3 milyara yaklaşması bekleniyor.

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) geçen yıl Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı’nda gerçekleştirilen kartlı ödemelere ilişkin açıkladığı verilerine göre, 20 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında 34 milyar lira tutarında, 3 günlük Ramazan Bayramı’nda da 2.5 milyar TL tutarında alışveriş yapıldı.

Kredi kartları, 10 milyon işlem adediyle en çok Arife Günü’nde kullanıldı. Geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleşen 6 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca ise 37 milyon işlem adedi ile toplam 3.7 milyar liralık alışveriş gerçekleşti. Bayramda yapılan toplam alışveriş tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 oranında artış gösterdi.

Bayramlık fiyatlar Theorie’de

ERKEK giyim markası Theorie, bayramı özel fiyatlarla karşılıyor. Theorie; nano teknoloji ürünlerle yapılmış takım elbiseler, gömlek ve pantolonlarla birçok alternatif sunuyor. Bu çerçevede tek

gömlek 19, 3 adet gömlek 49 TL, pantolon 29 TL, tişört 14 TL, 3 adet tişört 49 TL, ayakkabı 59 TL’den satışa sunuluyor.

Yüzde 70 indirimli İnci

İNCİ Deri, yüzde 70’e varan indirim ile tüm moda severlerin Şeker Bayramını kutluyor. Dolgu topuklulardan espadrillere, sandaletlerden taşlı terliklere kadar tüm sezon ürünlerinde yüzde 70’e varan indirim yapan İnci Deri, Garanti Bankası kartlarına 8 taksit yapıyor.

Frambuazlı lezzet MiLanGo serisinde

ÜNLÜ tasarımcı Karim Rashid’in tasarladığı MiLanGo serisine yeni bir tat daha ekleniyor. Fındıklı, antep fıstıklı, bitter portakallı ve madlen çeşitleri bulunan MiLanGo’nun frambuazlı çikolatası Ramazan Bayramı’nda satışa çıkıyor. 285 gr’lık kutu içinde 30 adet bulunan MiLanGo Frambuazlı, 13 TL’den satışa sunuluyor.

Albenili, eğlenceli

BATİK 2013 yaz sezon koleksiyonu ile renkli, albenili, şık ve eğlenceli bir bayram sunuyor. Tüm koleksiyonlarda yüzde 70’e varan indirimle grafik ve desen baskılı ürünler, gömlek elbiseler, pürüzsüz düz kumaşlar, kalem etekler, siyah-beyaz çizgili takımlar, şortlar alabilirsiniz.

Mis gibi indirim!

EYÜP Sabri Tuncer’in bayram kampanyası başladı. shop.eyupsabrituncer.com’da seçilmiş ürünlerde yüzde 15 indirim fırsatı var. Kampanyaya dahil olan ürünler arasında hava şartlandırıcılar, ev parfümleri ve oda spreyleri, kolonyalar, sabunlar, losyonlar, kremler var.

Özel hediye arayana Desa

DESA, bayramda kendine ya da sevdiklerine en özel hediyeyi vermek isteyenler için yüzde 50’ye varan özel indirim fırsatı sunuyor. Grafik desenli şeffaf çantalar, kalın topuklu platformlar, clutch çantalar ve elbette stilettolar, Desa kadınlarının tercihleri arasında bulunuyor.

Ayaklarınız rahat edecek

BIRKENSTOCK, rahatlığı ve şıklığının yanı sıra neşeli ve rengarenk tasarımlarıyla da küçük büyük, kadın erkek herkesin ayaklarına bayram coşkusu taşıyor. Birkenstock koleksiyonu, bayramın neşesine uygun parlak renkler ve her kıyafetle uyum sağlayabilecek değişik tonlar öne çıkıyor.

Genç ve trendy

COLLEZIONE, Ramazan Bayramı’nda alışverişi renklendiriyor. Genç çizgisiyle Collezione, elbiseden ayakkabıya, pantolondan çantaya kadar şık ürün seçeneğiyle bayramda sevdikleriniz için özel hediye alternatifleri sunuyor.

Leziz ve şık Kent

KENT, birbirinden lezzetli ürünleri ve şık ambalajlarıyla bu yıl da ailelerin bayram sevincine eşlik etmeye hazırlanıyor. Frutti, Tofy, Miss Bonbon, Elegan, Tofy, Krem Milk, Villa ve Madlen Kent’in sunduğu lezzetlerden bazıları...

Cesur ve renkli KİP zamanı

KİP, mağazalarındaki indirim fırsatlarıyla Ramazan Bayramı sevincini ikiye katlıyor. Bayram alışverişine çıkanlar için KİP, stil ve yenilikçi 2013 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda yüzde 50 indirim fırsatı sunuyor. Yazın sıcak renklerini ve denizin ferahlığını zengin koleksiyonuna yansıtan KİP, erkeklere renkli ve cesur alternatifler sunuyor.

250 TL’ye 50 TL hediye

FABRİKA, 12 Ağustos’a kadar yüzde 70’e varan sezon indiriminin yanı sıra, 250 TL’lik alışverişlere anında 50 TL indirim hediye ediyor. Fabrika’nın koleksiyonu soft pudralardan canlı neonlara her zevke uygun tasarımlar içeriyor.

Hediyeli bakım

Deborah Milano’da hediyeli alışveriş fırsatı var. Deborah Milano’dan maskara ya da çarpıcı renklere sahip farlardan 1 tane alana, göz kalemi hediye ediliyor.

Kadınlar mutlu olacak

EEOSE, kadınları çok mutlu edecek bir kampanya başlattı. Bayramda kendine bakım yapmak isteyen bayanlar için, EEOSE Kaş ve Kirpik Bakım Serumu alana 34 TL değerindeki EEOSE Yavaş Uzayan Saçlar İçin Şampuan hediye edilecek.

B&G’de bayram geleneği

BAYRAM, yeni kıyafetlere kavuşan çocuklar için ayrı bir sevinç kaynağı. B&G Store, bayram alışverişinde yüzde 50 indirim fırsatı sunuyor. B&G Store; Guess Kids, Patrizia Pepe, Bikkembergs, Baby Graziella, Brooksfield, Cristina Effe, Panini gibi markaları Türk çocuklarının beğenisine sunuyor.

Bayram fırsatı

TÜRKİYE genelinde tüm DeFacto mağazalarında ve defacto.com.tr mağazasında geçerli olan “DeFacto Fırsat Bayramı” kampanyası boyunca pantalonlar 19.99 TL, gömlekler 14.99 TL’den satışa

sunuluyor.

DİVAN LOKUM VE ÇİKOLATALARI: Özel kutular tasarlandı

DİVAN çikolataları, farklı gramajlardaki 5 çeşit kutuda satışa sunuluyor. Divan lokumları ise fındıklı, fıstıklı, bademli, naneli, portakallı, damla sakızlı,Türk kahveli, zencefilli, güllü-limonlu, çikolata kaplı fıstıklı ve çikolata kaplı güllü çeşitleriyle zarif kutularda sunuluyor.

ISLAK EL HAVLUSU GELENEĞİ: Fresh’n Soft’ta

FRESH’N Soft, ıslak misafir havluları ile ikramın ardından temizlenmek için misafire verilen ıslak el havlusu geleneğini günümüze taşıyor. Fresh’n Soft Lavanta, Gül ve Beyaz Sabun Kokulu Islak Misafir Havluları misafirleri hoş kokulu bir hijyenle karşılıyor.

LC WAIKIKI KOLEKSİYONU: 7’den 70’e şıklık

LC Waikiki, bayramı renkli ürünler ve sürpriz indirimlerle karşılıyor. Kadın koleksiyonunda çiçekli elbiseler ve rahat kesim pantolonlar dikkat çekerken; erkek koleksiyonunda ise keten gömlekler, rengarenk bermudalar ve polo yaka tişörtler ön plana çıkıyor.

WATSONS MAĞAZALARI: Büyük indirim

7 AĞUSTOS’A kadar devam edecek ‘Watsons Büyük Bayram İndirimi’ başladı. Örneğin makyajda; Max Factor, Loreal Paris, Maybelline ve Rimmel London’da oje ve kalemler dahil yüzde 50 indirim yapılıyor.

BAYRAM SOFRALARINA ÖZEL: Börek SuperFresh’ten

SUPERFRESH’İN börek ve mantı ailesi, bayramda misafir ağırlamayı kolaylaştıracak. SuperFresh börek serisi, geniş aileler ve misafirler için tepsi böreği, çekirdek aileler için mini rulo börek, maharetini sergilemek isteyenler için milföyden oluşuyor.

NESTLE HEDİYELİKLER: Çikolata uzmanı

NESTLE, bayram sevincini ve keyfini sevdikleriyle paylaşmak isteyenlere lezzetli seçenekler sunuyor. Nestle ve Damak markalı hediyelik çikolatalar, bayram ziyaretlerinin vazgeçilmez ikramı ve hediyesi olmayı hedefliyor.

50 TL ALIŞVERİŞE MASKARA HEDİYE: Bakışlar güzelleşecek

FLORMAR’DA 50 TL değerindeki alışverişleriniz Dual 2 Effet& Eye Make-Up Remover hediye ediliyor. Dual 2 Effect Maskara ile göz makyajınızın gün boyu kusursuz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı