Gazete Vatan Logo

Ekonomi Bakanına pedofili sorgusu!

Vatikan Ekonomi Bakanı Kardinal George Pell, pedofili suçlamasıyla Avustralya Kraliyet Polisi tarafından Roma'da sorguya çekildi.

Ekonomi Bakanına pedofili sorgusu!

Sidney Başepiskoposu iken 2014 yılında Papa Francesco tarafından ekonomi bakanlığına denk gelen ekonomi sekreterliği prefektliğine atanan Kardinal George Pell'in, episkopos olduğu dönemde; 1978-79 ve 1986-87 yılları arasında 2 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu öne sürülüyor.

75 yaşındaki Kardinal Pell'in, kendisine yöneltilen her türlü suçlamayı reddettiği, polisle bu konuda işbirliği içinde olacağını kaydettiği bildirildi.

Sübyancı Papaza Yıllarca Göz Yummakla Suçlanıyordu

Kardinal Pell, 1960'lı ve 1980'li yıllarda 54 çocuğu istismar etmekle suçlanan Papaz Gerald Ridsdale ile aynı kilisede görevliydi.

Üst düzey din adamı, haberdar olduğu bu seri cinsel istismar vakalarına engel olmamak ve bunu yetkili makamlara bildirmemekle suçlanmıştı. Avustralya'daki taciz vakalarını soruşturan Kraliyet Komisyonu'na Şubat ayında tanık sıfatıyla bu konuda ifade veren Pell, Papaz Ridsdale'nin işlediği cinsel istismar suçlarından haberi olmadığını belirtmişti.

Pell ayrıca, "Ben burada savunulamayacak işler yapan kişileri savunmayacağım. Kilise çok büyük hatalar yaptı. İnsanların beklentilerini boşa çıkardı" ifadeleriyle de, hâlihazırda yönetiminde bulunduğu Katolik Kilisesi'ni eleştirmişti.

Haberin Devamı

Papa Francesco da, Pell'e yönelik suçlamalara ilişkin yaptığı açıklamada, konunun yargıda olduğunu ve yargı süreci bitene kadar Pell'in suçlu ya da suçsuz olduğunu söyleyemeyeceğini belirtmişti.

Papa, "Medyatik bir yargı yaratmadan önce adaletin kararını beklemeli. Yargı son sözünü söylediğinde ben de o zaman konuşurum" demişti.