Gazete Vatan Logo

Ekmekler delil oldu!

Ankara’da göstericiler, Berkin için ekmekle eylem yapınca savcının itirazına rağmen gözaltına alındı. Ekmekler de ‘delil poşeti’ne kondu.

14 yaşında hayata veda eden Berkin Elvan için Ankara’da her gün eylemler düzenleniyor. Dün de 3 lise öğrencisi sabah saatlerinde Kızılay’da bulunan AK Parti Ankara İl Başkanlığı önüne ekmek bırakmak istedi. Ellerinde ekmeklerle binanın önüne gelen öğrenciler, “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganı attı. Bunun üzerine birçok polis öğrencileri apar topar gözaltına aldı. Saat 11:00 sıralarında gözaltına alınan öğrenciler Çankaya Merkez Karakolu’na götürüldü.

Savcı ‘Bırakın’ dedi ama...

Avukat Deniz Özbilgin polislerin çocukları gözaltına almadan önce savcıyı aramadıklarını, polislerin savcıya yaklaşık iki saat sonra gözaltı işlemini haber verdiklerini söyledi.

Özbilgin, “Polisler savcıyı 13:00’da aradı. Savcı ‘Çocukları bırakın’ demesine rağmen polisler çocukları bırakmadılar. Polisler savcıya ‘İfadelerini alalım mı?’ diye sordu. Savcı ‘İfadelerini almayın bırakın’ dedi. Çocuklar hukuka aykırı bir şekilde saatlerce gözaltında tutuldu. Ellerindeki ekmekler de suç delili sayıldı ve delil poşetine konuldu” dedi.

O GÜN GÖREVLİ POLİSLERİ BERKİN’İN AİLESİ BULACAK

‘Elinde görüntü olan bize yollasın’


Berkin Elvan’ın ailesi, gaz fişeğini atan polisler bir türlü tespit edilemeyince, faillerin kim olduğunu bulabilmek için kolları sıvadı. Berkin’in sağlık bilgilerini paylaştığı twitter hesabından, “16 Haziran’da Okmeydanı’nda çekilen fotoğrafları bize gönderin” çağrısı yapıldı: “Haziran 2013 gününe ait Okmeydanı’nda çekilmiş fotoğraf ve videoları bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz. Saati önemli değil. Sadece 16 Haziran 2013 günü çekilmiş olsun yeterli. Lütfen cep telefonlarınızı, kameralarınızı ve fotoğraf makinelerinizi kontrol ediniz. O gün Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa’da çekilmiş olması yeterli. Özellikle polislerin bulunduğu görüntüleri arıyoruz. O gün mahallede görevli polislerin tespitinin kolaylaştırılması için mahkeme dosyasına konulacaktır. İletişim: direnberkinelvan@gmail.com“

Haberin Devamı