Gazete Vatan Logo

Ejder’in ünü sınırları aştı! 5 ülkeye ihraç ediliyor

Nurol Makina tarafından üretilen, Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üretimindeki başarılı örneklerinden Ejder Yalçın 4x4 Zırhlı Muharebe Aracı için bu yıl yurt dışında yoğun bir tanıtım, test ve sözleşme çalışması yürütüldü.

Ejder’in ünü sınırları aştı! 5 ülkeye ihraç ediliyor

Türkiye’de envantere girmesinin ardından ilk kez Tunus’a ihraç edilen Ejder Yalçın, 3 kıta ve 7 ülkede test edildi. Özbekistan, Slovakya ve Suudi Arabistan’ın aralarında olduğu ülkelerde zorlu koşullar ve rakipler karşısında çöl şartları, karlı, çamurlu araziler, bozkır ve özel hazırlanmış parkurlarda yeteneklerini sergiledi. Tanıtım ve testlerde gösterilen başarı, Ejder Yalçın’a yurt dışında art arda kapıların açılmasını sağladı. Bunun sonucunda Ejder Yalçın’ın ihraç edildiği ülke sayısı 5’e ulaştı. Aracı tercih eden ülkeler arasında Tunus, Özbekistan ve Katar bulunuyor. Ejder Yalçın’ı tercih eden ülkelerden 2’sinin ismi ise henüz açıklanmadı.

500 sipariş alındı

Nurol Makina’nın, 2014’teki 12 adetlik teslimatının ardından sahadaki yerini alan Ejder Yalçın’ın geçen sürede kullanımdaki sayısı yaklaşık 500’e ulaştı. Araçlar halen Türkiye, Tunus ve Katar güvenlik güçleri tarafından kullanılıyor. Sözleşmeye bağlanmış 500 civarında Ejder Yalçın siparişi daha alındı.