Gazete Vatan Logo

YKS tercih adı ve kodu nedir? Tercih kodu nasıl bulunur? Üniversite ön lisans ve lisans program kodları

YKS tercih adı ve tercih kodu nedir, nasıl bulunur? YKS tercih kodu araştırmaları, üniversite tercih işlemleriyle birlikte gündeme geldi. 27 Temmuz - 8 Ağustos arası yapılacak tercihler ile adaylar 24 tane okul tercih edecek. Tercihlerini yapmaya hazırlanan öğrenciler YKS tercih adı ve tercih kodu araştırmalarına hız verdi. Üniversite ön lisans ve lisans program kodları ile tercih sıralamasını oluşturacak arama motorlarına yöneldi ve üniversite ön lisans ve lisans program kodları araştırmasına başladı.

YKS tercih adı ve kodu nedir? Tercih kodu nasıl bulunur? Üniversite ön lisans ve lisans program kodları

YKS tercih adı ve kodu nedir, tercih kodu nasıl bulunur? YKS tercihlerinin 27 Temmuz’da başladı, 8 Ağustos’ta bitecek. YKS tercih kodu ve adı ile ilgili aramalar arttı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 farklı oturumda gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan aldıkları puanlar ile tercih işlemlerini gerçekleştirecek.

YKS TERCİH KODU ve ADI NEDİR?

YKS tercih adı ve tercih kodu, tercih edilecek üniversitenin bölümlerinin kodudur. Her üniversite adı ile birlikte, bu üniversitenin program kodları ve program adları yer almaktadır.

TERCİH KODU NASIL BULUNUR?

YKS tercih kılavuzunda Üniversite bölümleri, taban puanları kısmında bölümlerin kodları bulunmaktadır. Yayınlanan tablo-3 ve tablo-4'te üniversiteye yerleştirme yapılacak programların kodları ilk sütunda yer alıyor.

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecek. Sadece tercih yapılacak tablolardan olmak koşuluyla girmek istenen yükseköğretim programlarını belirleyip, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adları tercih sırasına göre yazılacak.

Haberin Devamı