Gazete Vatan Logo

YKS ek tercih dönemi ne zaman? Ek tercih ne zaman başlıyor? 2022 ek tercih tarihleri!

ÖSYM’nin üniversite yerleştirme sonuçlarını açıklamasının ardından herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar gözünü ek tercih dönemine çevirdi. YKS ile bir üniversiteye yerleşebilmek için adaylar üniversite kayıtlarının tamamlanmasını ve boş kontenjanların açıklanmasını bekliyor. Peki, YKS ek tercih dönemi ne zaman? Ek tercih ne zaman başlıyor? YKS boş kontejanlar açıklandı mı? 2022 ek tercih tarihleri!

YKS ek tercih dönemi ne zaman? Ek tercih ne zaman başlıyor? 2022 ek tercih tarihleri!

ÖSYM’nin YKS tercih sonuçlarını açıklamasının ardından herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ek tercih dönemini beklemeye başladı. Adaylar, üniversite kayıtlarının tamamlanacağı tarihi ve boş kentanjanları merak ediyor. Peki, YKS ek tercih dönemi ne zaman? Ek tercih ne zaman başlıyor? YKS boş kontejanlar açıklandı mı? 2022 ek tercih tarihleri!

YKS EK TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN?

Üniversite kayıtları ise 22-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. YKS ek tercihleri ise üniversite kayıtları tamamlandıktan sonra başlaması bekleniyor.

YKS BOŞ KONTEJANLAR AÇIKLANDI MI?

Kayıtlarının tamamlanmasının ardından, üniversitelerin boş kontenjanlarını bildirmeleri gerekiyor. Buna göre ÖSYM boş kontenjanları ve ek yerleştirme kılavuzunu yayımlayacak.