Gazete Vatan Logo

YÖK bahar dönemi kararı aldı! Üniversiteler açılacak mı? YÖK Üniversiteler bahar dönemi ertelendi mi?

YÖK üniversite açıklaması geldi. Üniversiteler tatil mi, üniversiteler bahar dönemi ertelendi mi sorularının yanıtı merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası Yükseköğretim Kurumları'nda okuyan öğrencilerin araştırmaları da hız kazandı. Peki YÖK deprem kararı nedir? Üniversiteler ne zaman açılacak?

YÖK bahar dönemi kararı aldı! Üniversiteler açılacak mı? YÖK Üniversiteler bahar dönemi ertelendi mi?

Üniversiteler tatil mi edildi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası üniversitelerde okuayan öğrenciler de YÖK deprem kararını beklemeye başladı. Deprem bölgesinde okuyan ya da orada ikamet edip başka bir şehirde üniversite eğitimine devam eden öğrenciler için yeni bir karar alındı. 

BAHAR DÖNEMİ ERTELENDİ Mİ?

Üniversitelerde bahar yarıyılının ertelenmesine dair yeni bir karar alındı. YÖK'ten yapılan yeni açıklamayla birlikte bahar döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar ertelendi.

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Güz dönemi sonrası tatile giren üniversiteler, meydana gelen depremler sonrası bahar döneminde de kapalı kalacak. İkinci bir duyuruya kadar üniversitelerde bahar yaryılının açılışı ertelendi.

YÖK DEPREM KARARI!

YÖK’ten şu açıklama yapıldı:

"Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle;

• Bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları,

Haberin Devamı

• Bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları,

• Yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları,

dikkate alınarak tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir."