Gazete Vatan Logo

TRT EBA canlı haftalık yayın akışı | EBA ortaokul ders programı: Sabah, öğle ve öğleden sonra toplam kaç ders var?

EBA ders programı yoğun bir şekilde aranıyor. Uzaktan eğitim alacak öğrencilerin ders programı saatlere ayrıldı. İlkokul, ortaokul ve lise için farklı saat dilimleri belirlendi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de haftalık ders programını araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde EBA TV frekans bilgileri ve EBA sistemine nasıl girileceğini paylaşmıştı. Bizde haberimizde EBA ortaokul ders programını derledik. İşte TRT EBA canlı haftalık ortaokul ders programı...

TRT EBA canlı haftalık yayın akışı | EBA ortaokul ders programı: Sabah, öğle ve öğleden sonra toplam kaç ders var?

TRT EVA TV uzaktan eğitim ilk kez bugün yapılıyor. Corona virüsü önlemleri kapsamında alınan uzaktan eğitim tedbiri, merakla bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geliştirdiği Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile online, uzaktan ve TV'den canlı eğitim vererek ve öğrenciler böylece derslerinden geri kalmayacak. Online olarak EBA giriş ile şifre alma ve yeni hesap oluşturma işlemlerini yapmak gerekirken, TV üzerinden uzaktan eğitimini alacak öğrencilerin EBA TV frekansını girmesi gerekmektedir. MEB'in duyurduğu ilkokul, ortaokul ve lise uzaktan eğitim ders programı bilgisine göre dersleri TRT'den ve EBA giriş ekranı üzerinden takip edilebilecek. Bizde haberimizde EBA ortaokul ders programını derledik...

UZAKTAN EĞİTİM HANGİ KANALDA?

TRT - EBA TV İlkokul, TRT - EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise olmak üzere 3 kanal uzaktan eğitimde kullanılacak. HD ve SD olmak üzere toplam 6 kanaldan yayın yapılacak.

Günlük ve haftalık yayın akışına eba.gov.tr ana sayfasından ve TRT internet sitesinden ulaşılabilecek. Ayrıca, her akşam yayın sonlandıktan sonra ve sabah yayın başlayana kadar televizyon ekranından görüntülenebilecek.

Haberin Devamı

EBA ORTAOKUL DERS PROGRAMI

EBA 5. sınıf haftalık ders programı

EBA ortaokul 6. sınıf ders programı

EBA ortaokul 7. sınıf ders programı

EBA ortaokul 8. sınıf ders programı

EBA ortaokul İmamhatip ders programı

DERSLER NE KADAR SÜRECEK?

Uzaktan eğitim dersleri 20'şer dakika sürecek. İlkokul ve ortaokullar sınıf kademelerine göre günde 20'şer dakikalık 2 ders alacak. Yani günde 40 dakika ders alacaklar. Tüm hafta alacakları ders saatleri her sınıf için 200 dakika. Liselerde ise günde 3 ders olacak. 20'şer dakikalık günlük dersleri 1 saat. Haftada her sınıf kademesi 5 saat ders alacak.

DERSLERİN TEKRARI VAR MI?

Yayınlar ilgili kanalda 1 veya 2 kez tekrar edilecek. Tekrarlayan yayın akışı da yine aynı kanaldan öğrenilebilecek. Bu akışlar doğrultusunda çocuklarınızın hangi saatlerde TV'yi takip edebileceğini planlayabilirsiniz. Ayrıca eba.gov.tr üzerinden yayınlanan içeriklerin kayıtlarına ulaşılabilecek.

SORU SORULABİLECEK Mİ?

Haberin Devamı

Öğrenciler, kendi ders öğretmenleri ile eba. gov.tr üzerinden gruplarında yazışabilir, bilgi paylaşımında bulunabilir. Ayrıca zorunlu tatil bittiğinde tüm sınıflara telafi eğitimi de yapılacak.

ŞİFRELİ KANALDA YAYIN VAR MI?

TURKSAT uydularından şifreli platform hizmeti veren D-Smart, Tivibu Uydu ve Digiturk Türksat Uydusu platformları da kendi akıllı kanal sıralamasına eklemek suretiyle yayınları abonelerine iletecek.