Gazete Vatan Logo

TÖÜ’de okulu uzatan öğrencinin bursu kesilmeyecek

Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) akademik programlara yerleşen öğrencilerin burslarını garanti altına aldı.

Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) akademik programlara yerleşen öğrencilerin burslarını garanti altına aldı. Buna göre okulu çeşitli nedenlerle uzatan öğrencinin tam veya kısmi bursu kesilmeden devam edecek. Öğrenci böylece eğitim döneminde burs konusunda mağdur olmayacak.

OKUL UZASA BİLE BURS KESİLMEYECEK

Bazı özel üniversitelere yerleşen öğrencilere sağlanan burslar hazırlık programı da dahil olmak üzere yalnızca eğitim ücretini kapsıyor. Okulu çeşitli nedenlerle uzatmak zorunda kalan öğrencilerin bursları kesintiye uğruyor. Turgut Özal Üniversitesi bu konuda önemli bir adım atarak kesintisiz burs programını uygulama koydu. Bu bağlamda öğrenim bursu, öğrencinin üniversitede eğitimini sürdüreceği maksimum sürede akademik başarıdan bağımsız olarak kesilmeyecek. Senato kararı gereğince 2 yıllık programlar için 4, dört yıllık programlar için 7, 6 yıllık programlar için 9 yıl burslar kesilmeden devam edecek.

‘ENDİŞE ETMEDEN TERCİH EDİLELİM’

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün kesintisiz burs imkanını birkaç nedenden ötürü başlattıklarını söyledi. Şengün, üniversiteyi tercih etmek isteyen öğrencilerin herhangi bir şekilde burs kesintisi endişesi yaşamadan tercihlerini yapmalarını sağlamak istediklerini belirtti. Şengün, ‘Öğrenciler ve anne babalar, düşük bir ihtimal de olsa herhangi bir başarısızlık ya da sağlık sorunu gibi bir durumla karşılaşılır endişesi ile burslu kontenjanları yazma konusunda tereddüt yaşayabiliyorlardı. Bu şekilde bu tereddütün önüne geçtik.’ dedi. Şengün ayrıca vakıf üniversitesinin mantığının, ülkenin yüksek öğrenim ihtiyacına katkı sağlamak olduğunu kar elde etmek olmadığını belirtti. Şengün, ‘Bursun kesilmemesi de başarılı öğrencinin vakıf üniversitelerini tercih etmelerini teşvik eden bir uygulama olarak görülmektedir’ dedi.

Haberin Devamı