Gazete Vatan Logo

LYS sonuçları Pazartesi günü açıklanacak mı?

Lisans Yerleştirme Sonuçları (LYS) 2016 sonuçları için geri sayım başladı. Binlerce adayın merak içinde beklediği LYS sınav sonuçları ÖSYM'nin belirttiği takvim olan 18 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak mı? 2016 LYS sınav sonuçları hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

LYS sonuçları Pazartesi günü açıklanacak mı?

2016 LYS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı! Binlerce adayın merak içinde beklediği LYS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu! Lisans Yerleştirme Sınavı ÖSYM'nin belirttii takvim olan 18 Temmuz Pazartesi günü açıklanması bekleniyor. Uzun süren çalışma maratonunun ardından öğreciler Pazartesi günü açıklanması beklenen LYS sınav sonuçlarına odaklandı.

2016 LYS sınavı açıklandıktan sonra binlerce öğrenci için LYS tercih dönemi başlayacak! Peki hangi adaylar tercih yapabilecek. LYS sınav sonuçları ve tercih seçimleri ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde...

ÖSYM LYS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından 26 Temmuz- 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında adaylar tercihlerini yapabilecekler. Adayların 24 tercih hakkı vardır. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılması mümkündür.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

Haberin Devamı

2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar üç gruba ayrılabilir:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.