Gazete Vatan Logo

Karneler ne zaman alınacak? Uzaktan eğitim ne zaman bitiyor? Bu yıl karne verilecek mi?

Corona virüs nedeniyle bu yıl yüz yüze eğitime ara verilip uzaktan eğitime geçildi. Mart ayından bu yana devam eden uzaktan eğitimde de son haftalara girilirken telafi eğitimleri için de süreç başlayacak. Pek çok öğrenci ve veli de eğitim sürecinin ne zaman sona ereceğini ve karnelerin verilip verilmeyeceğini merak ediliyor. Peki, Karneler ne zaman alınacak? Bu yıl karne verilecek mi? Uzaktan eğitim ne zaman bitiyor? Telafi eğitimleri ne zaman başlıyor? İşte karne ile ilgili merak edilenler...

Karneler ne zaman alınacak? Uzaktan eğitim ne zaman bitiyor? Bu yıl karne verilecek mi?

Corona virüs nedeniyle mart ayından bu yana devam eden uzaktan eğitimde son haftalara girildi. Eğitim-öğretim dönemi içinde yapılan bir çok değişiklik gündemde yer alırken eğitim telafi eğitimleri ile devam edecek. Bu süreçte pek çok öğrenci ve veli de karnelerin alınacağı tarihi merak ediyor. Peki, Karneler ne zaman alınacak? Bu yıl karne verilecek mi? Uzaktan eğitim ne zaman bitiyor? Telafi eğitimi ne zaman başlıyor? İşte eğitim süreci ile ilgili merak edilenler...

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde mart ayından bu yana devam eden uzaktan eğitim sürecinin sonuna yaklaşılırken, karnelerin bu sene verilip verilmeyeceği internette araştırılan konuların başında geliyor. Bu yıl corona virüs nedeniyle 2019 - 2020 eğitim ve öğretim yılında bir çok yenilik ve değişiklik uygulamaya geçirildi. Eğitimde atılan adımlar ve yenilikler gündemin ilk sırasında yer almaya devam ediyor. Öğrenciler için eğitim sürecinin sonuna yaklaşılırken pek çok kişi de bu yıl karnelerin verilip verilmeyeceğini araştırıyor.

Haberin Devamı

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BİTECEK?
MEB'den yapılan açıklamaya göre, uzaktan eğitim süreci 19 Haziran Cuma günü tamamlanacak.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter'dan, uzaktan eğitim sürecine ilişkin paylaşımda bulundu. Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrasında okullarımızda yüz yüze eğitimin tamamlandığını açıkladı. 23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Telafi eğitimi ve diğer tüm detayları sizlerle ayrıca paylaşacağız." ifadesine yer verdi.
TELAFİ EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Yüz yüze telafi eğitimleri üç hafta sürecek ve ders yılında destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek.

BU YIL KARNELER VERİLECEK Mİ?

Geçtiğimiz dönemin notları üzerinden bir üst sınıfa geçecek öğrenciler için bu yıl karne verilip verilmeyeceği konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan herhangi resmi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı