Gazete Vatan Logo

EBA kurs platformuna nasıl giriş yapılır?

Öğrencilerin derslerine yardımcı olmaları için pek çok internet sitesi vardır. Ancak bunların içerisinde en güvenilir olan site EBA kurs sitesidir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan bu EBA kurs sistemine her öğrenci giriş yaparak EBA kurstan yararlanabilir.

EBA kurs platformuna nasıl giriş yapılır?

Ülke genelinde gerçekleştirilmekte olunan en son çalışmalardan sonra özel kurumların ve de dershanelerin kapatılması gündeme gelmiştir. Çoğu öğrencinin ders çalışmak ve eğitimlerini güçlendirmek için gittiği bu gibi kursların her biri bazı gerekçeler nedeniyle kapatılmıştır. Bu durumlarda öğrencilerin derslere olan verimliliğini arttırmak amacıyla aslında uzun yıllardır hizmet veren fakat son dönemlerde kullanımı hareketlenen sistem, EBA kurs sistemidir. Eğitim Bilişim Ağı olarak okullarda hizmet vermekte olan bu platform ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsar. Öğrencilerin derslerin anlatımında anlamadıkları ya da eksik kalan konuların tamamlanması adına oluşturulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığının son zamanlarda yapmış olduğu eğitimle, bilişim sistemlerinin bütünlüğü ile de beraber bizler hızlı bir şekilde verilen bu çalışmalardan öğrenciler yararlanabilir. EBA kurs adına internet sistemine kurulu olan düzenekten kolayca bilgi alabiliriz.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Hem özel okullarda kolejlerde okuyan öğrenciler hem de devlet okullarında okuyan öğrenciler için EBA kurs girişleri açılmıştır. İnternet ile hizmet veren bu sistem için gerekli olan tek şey elbette internet bağlantısıdır. Evlerinde internet bağlantısı olan ve bilgisayara sahip olan öğrenciler bu EBA kurstan yardım alabilir. Artık bu sistemin de önemi gün geçtikçe artmaktadır. Çünkü ilerleyen yıllarda öğrenciler derslerinde daha da zorlanır. Farklı kaynaklardan soru çözümü ve de çeşitli araştırmaları yaparken aynı zamanda konuyu en baştan dinlemek isteyebilirler. Tam da bu hizmet için oluşturulan EBA kurs içerisinde farklı anlatımlar ve de alıştırmalar bulundurur. Öğrencilerin bu sisteme giriş yapmasıyla tüm bu hizmetler onların elleri altında olur.

Öğrencilerin her biri için Milli Eğitim Bakanlığının oluşturmuş olduğu bir EBA kurs giriş şifresi ve kullanıcı adları vardır. Her öğrenci kendi bilgileri ile bu sisteme giriş yapar. Okul idarecilerinin yanlarına giderek EBA kurs için şifre ve kullanıcı adalarını öğrenebilirler. Sonrasında aram motorlarına EBA kurs yazarak resmi sayfaya ulaştıklarında bu kullanıcı ad ve şifreyi bu alana doğru şekilde yazarak giriş işlemlerini tamamlamış olabilirler. Sonrasında da artık diledikleri zamanlarda bu sisteme giriş yapabilirler. Çünkü bu sistem üzerinden hizmet almanın herhangi bir belirli saat aralığı yoktur. Öğrenciler diledikleri zaman bu sayfayı ziyaret edebilirler. Böylece ders çalışmak için kendilerini programlayabilirler. Artık günümüzde bu sistemi kullanan çok sayıda öğrenci vardır.

Haberin Devamı

2016- 2017 eğitim öğretim yılının derslerinin başlaması ile beraber öğrenciler artık bu sistemi kullanabilirler. Sistem üzerinde bulunan kolay yönergeleri takip ederek istedikleri sayfaya çok geçmeden ulaşabilirler. Ders dinleme videoları, alıştırmalar, görsel destekli anlatımlarla okulda olan derslerden sonra eksikliklerini tamamlayabilirler. Gerçekleştirilen bu giriş işleminin ardından da kısa bir zaman diliminde eğitiminizi destekleyen bu sistemi kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı