Gazete Vatan Logo

EBA kaydı nasıl olunur? EBA girişi nereden yapılıyor?

EBA kursun kayıt olmak için okulunuza başvurmalısınız. EBA girişini de online olarak yapabiliyorsunuz. EBA kurs ve EBA giriş ile ilgili detaylar haberimizde

EBA kaydı nasıl olunur? EBA girişi nereden yapılıyor?

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen EBA sosyal eğitim platformdur. EBA'nın açılımı ise Eğitim Bilişim Ağıdır. Eba platformun amacı evde, okulda ya da istediğiniz her alanda bilgi teknoloji araçlarını kullanarak etkili bir şekilde materyal kullanımı destekleyen eğitime gerekli ışığı veren çevrimiçi bir platformu amaçlamıştır. EBA (Eğitim Bilişim Ağı) güvenilir ve doğru içerikler sunan ve sınıf seviyelerine uygun bir şekilde geliştirilmeye devam etmektedir. Gönüllü eğitim firmaları tarafından paylaşılan MEB ve içeriklerini EBA da yayınlanıp öğretmen ve öğrenciler tarafından kullanma imkanı bulunmaktadır.

· EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

· EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ebanın eğitim üzerinden tasarladığı amaçlar; Öğrencilerin teknolojiyi kullanmalarında bir araç olarak değil de bir amaç olarak kullanmalarını sağlamaktadır, Türkiye'nin dört bir yanından aynı çatı altında toplayan öğretmenleri eğitime el birliği ile yön vermelerini tasarlamıştır, Öğrencilerin her zaman farklı öğrenme stilleri vardır bu öğrenme stillerine göre örneğin sayısal, sözel, görsel, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme gibi stilleri kapsamaktadır, sosyal ağ yapısı ile öğretmenler ve öğrenciler dilediği gibi bilgi alışverişinde bulunabilmektedirler, arşivi ile enginleşen ve git gide de büyüyen bir yapıda olması, öğretmen ve öğrencilere bilişim kültürünü yaygınlaştırıp eğitimde istedikleri gibi kullanılması, Öğrenciler sistemde bilgi öğrenirken aynı zamanda bilgiden bilgi üretebilmektedirler, internet aracılığı ile var olan platform online yapıya sahip olup bilgi alışverişi yapılmaktadır, Zengin, farklı ve eğitici içerikler sunmaktadır. EBA (Eğitim Bilişim Ağı) içersinde çeşitli modüller barındırmaktadır. Bunlar; haber modülü, dünya modülü, e- kitap, ses modülü, video modülü, görsel modülü, tartışalım modülü gibi modüllerden oluşmaktadır.

Haberin Devamı

EBA GİRİŞ

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) ya giriş yapmak için öğrenciler doğrudan sisteme giriş yapamamaktadırlar. Yani EBA kurs sistemi öğrenciye doğrudan bir giriş şifresi vermemektedir. Öğrencilerin yapacağı ilk iş EBA giriş şifresi almak için öğretmenlerine başvurmaları gerekmektedir. Öğretmenleri ise öğrencisi için MEBBİS sistemine giriş yaparak öğrencisine EBA giriş şifresi alabilmektedir. Özel okullarda görev alan öğretmenler ise e- okul şifreleri ile EBA sisteminden şifre alabilmektedirler. Özel okullarda öğrenim gören öğrenciler ise EBA giriş şifresi alamamaktadırlar ancak sistem üzerinde şifresiz giriş yap butonu vardır özel okullarda öğrenim gören öğrenciler bu yazıya tıklayarak EBA sistemine giriş yapmaları mümkün olacaktır. Öğretmenlerinden EBA giriş şifresi alan öğrenciler ilk olarak yapacakları işlem eba adresine girmek olacaktır. Daha sonra ise sayfanın sağ üst köşesinde yer alan giriş yazısına tıklamaları gerekmektedir. EBA giriş sayfasında kullanıcı adı bölümüne öğrenci kendi TC. Kimlik Numarasını yazmalıdır ve şifre bölümüne de öğretmenlerinden aldıkları EBA şifrelerini girmeleri gerekmektedirler. Bütün işlemleri eksiksiz ve doğru yaptıktan sonra giriş yazısına tıklamaları gerekmektedir. Sayfanın sağ üst köşesinde yer alan ad ve soy ad bilgileri öğrencinin kendi ad ve soyadı ise EBA kurs sistemine sorunsuz bir şekilde giriş yapıldığını göstermektedir.

Haberin Devamı