Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı KYK açıklaması! KYK borçları siliniyor mu 2019? | KYK borcu sorgulama

KYK borçlarına af geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen ‘’Her İnsan Bir Dünya’’ etkinliğinde, KYK konusunda müjdeli bir haberi verdi. Erdoğan, ‘’ Bu şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini yapıyoruz.’’ Dedi. Peki, KYK borçları siliniyor mu? KYK borçları ne zaman silinir? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı KYK açıklaması! KYK borçları siliniyor mu 2019? |  KYK borcu sorgulama

KYK borçlarını siliyor mu? 5 milyonu aşkın KYK borçlusu öğrencinin şu an tek gündemi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yönelik borçlarla ilgili olarak adım atılacak mesajını vermesinden sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan da KYK konusunda açıklamalarda bulundu.

KYK BORÇLARI SİLİNİYOR MU 2019?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen "Her İnsan Bir Dünya" etkinliğinde konuştu. Erdoğan konuşmasında öğrencilere KYK borçları konusunda müjde vererek, "Bu şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini yapıyoruz. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı inşallah atacağız. Tabii burada beklentiniz tamamen bu borçların silinmesi olacaktır." dedi.

ALBAYRAK BORÇLARLA İLGİLİ OLARAK ADIM ATILACAK MESAJI VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yönelik borçlarla ilgili olarak adım atılacağı mesajını vererek, "Üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz” demişti.

Haberin Devamı

ÖĞRENİM KREDİSİ BORCU SORGULAMA

KYK BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILANDIRILACAK?

Hükümetten gelen açıklama sonrası, KYK borç yapılandırma nasıl olacak? sorusuna, yeni bir yapılandırma, faizlerin düşürülmesi ya da silinmesi seçenekler arasında yer alıyor, her birinin maliyeti çıkarılıyor, anaparanın silinmesi ise kesinlikle söz konusu değil'' açıklaması yapılmıştı.

KYK BORÇLARINA AF

KYK borçlarının sadece faizlerinin silineceği öngörülüyor, tamamen silineceği ne yazık ki öngörülmüyor.