Gazete Vatan Logo

2016 YGS-LYS ek tercihler ve ikinci yerleştirmeler başladı!

Öğrencilerin bu sene de kaderini belirleyen sınav 2016 YGS- LYS sınavı gerçekleşti. 2016 tercihler sonucunda kimilerinin hayalleri gerçek olurken, kimi öğrenci adaylarının ki de suya düştü. Hiç bir yere yerleşemeyen adaylar için ek tercihler ve ikinci yerleştirmeler başladı. 2016 ek yerleştirmeler ikinci tercihler ne zaman? 2016 ek tercihler ve ikinci yerleştirmelerle ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

2016 YGS-LYS ek tercihler ve ikinci yerleştirmeler başladı!

2016 LYS tercih sonuçları kimi öğrencileri mutluluğa boğsa da, kimi öğrenciler için hüzün kaynağı oldu. LYS tercih sonuçları bu sene de öğrencilerin kaderini bir şekilde belirledi. LYS ek tercihler ve ikinci yerleştirmeler ne zaman? İşte ayrıntılar...

Ek Yerleştirme Tercihleri Ne zaman?

Üniversite ek yerleştirme tercihleri ile YGS-LYS boş kontenjanlar için tercihlerinin ÖSYM tarafından belirtildiğine göre, 26-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak. Ek yerleştirmeye bir yükseköğretim kurumuna ilk merkezi yerleştirmede yerleşen adaylar katılamayacak. Bu adaylar yerleştikleri kurumlara kayıt yaptırmamış bile olsalar ek yerleştirmeye katılma haklarına sahip değiller. Ek yerleştirme kayıtları da 6-9 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

LYS TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kimler Ek Yerleştirme Başvurusu Yapabilir?
Ek yerleştirme tercihi yapmak için 2016-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş ya da açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olması gerekmektedir. Özel Yetenek Sınavı (Tablo 5) ile bir bölüme yerleşen öğrenciler ek yerleştirme tercihi yapabilirler.
Önlisans programları için tercih yapacak öğrencilerden (Tablo 3A) en küçük puan koşulu aranmamaktadır.
Ek Yerleştirme Sonrası Üniversiteye Kayıt Tarihleri: 6-9 Eylül
Üniversiteye girmek isteyen adaylar, 2016 ek yerleştirme tercihlerini, 26-30 Ağustos tarihleri arasında internetten kendileri yapmaları gerekiyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada ek yerleştirme için tercih bildirim işlemi, 30 Ağustos tarihinde saat 23.59’da sona eriyor. Başvuru merkezlerinden/ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacağını söyleyen ÖSYM, ek yerleştirme tercihlerinin sadece elektronik ortamda yapılanların işleme alınacağı ve posta ile ÖSYM merkezine gönderilen veya elden verilmek istenen Tercih Formları işleme alınmayacağını bildirdi.

Haberin Devamı