Gazete Vatan Logo

2014 2015 TEOG Sınav Tarihleri Açıklandı

MEB Tarafından TEOG Nakil İşlemleri Eylül Ayı Sonuna kadar haftalık periyotlarla yapılmaya devam edecek.Ortaokulların 8'inci sınıflara Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen ortak sınav TEOG sınav tarihleri 2014 2015 belli oldu. İlk dönem sınavının kasım, ikinci dönem sınavının ise nisan ayının son haftasında yapılması düşünülüyor...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip imzasıyla illere gönderilen yazıda TEOG kapsamında ilk dönem sınavlarının kasım ayının, ikinci dönem sınavının ise nisan ayının son haftasında yapılmasının planlandığı belirtildi. Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden, bir dönemde iki sınav yapılanların ilk, üç sınav yapılanların ise ikinci yazılılarının ortak uygulanacağı bildirildi.

Merkezi sınavlarda kapsam birlikteliğinin sağlanması amacıyla, öğretmenlerin yıllık ders planı uygulamalarında, hazırlanan ders çizelgelerini dikkate almaları istendi.

2014-2015 eğitim öğretim yılında birinci dönem merkezi yazılıların 2014 Kasım ayının son, ikinci dönem sınavlarının ise 2015 Nisan ayının son haftasında yapılmasının planlandığı belirtildi. Kesin sınav tarihlerinin ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacağı duyuruldu.

Birinci dönem sınavlarda çıkacak soruların eğitim öğretim yılı başından, sınav tarihine kadar yapılan ders konularını, ikinci dönem sınavlarının ise eğitim öğretim yılı başından itibaren sınav tarihine kadar yapılın ders konularını içereceği açıklandı.

TEOG e-Okul MEB Lise Nakil İşlemeleri Nasıl Yapılacak? e-Okul TEOG Lise Puan Sorgulama ve Kontenjan Sorgulama İşlemleri TEOG Nakil İşlem Sonuçları Açıklandı mı? TEOG Nakil İşlem Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak? TEOG Haberlerinde Son Durum Nedir? TEOG'da En Son Gelişmeler Nelerdir? TEOG Lise Kayıtları Başladı mı? MEB e-Okul Lise Nakil İşlemleri Kontenjan ve Sonuç Sorgulama Ekranına Nasıl Ulaşabilirim? TEOG Nakiller İle İlgili Tüm Detaylar bugun.com.tr'de...

Öğrenciler e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden kontrol ettikleri Lise Kontenjan ve Puan bilgisine göre istediği liseler için tercih yapıyorlar. Adaylar TEOG Nakil işlemlerini Liseye şahsi başvurarak veya faks ile başvuru ve kayıt işleminde bulunabiliyorlar.

TEOG NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

TEOG TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

TEOG LİSE KONTENJAN SORGULAMA İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

TEOG LİSELERİN TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖZEL OKUL TEŞVİKLERİNDE EK BAŞVURULAR 8-18 EYLÜL'DE...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel okulda okuyacak öğrencilere verilecek eğitim desteği için 70 bine yakın boş kontenjan olduğunu belirterek teşvik için ek başvuruların 8-18 Eylül tarihleri arasında alınacağını açıkladı.

Bakan Avcı, dün akşam TRT televizyonunda katıldığı bir programda gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Özel okullara devam edecek 250 bin öğrenci için eğitim öğretim desteği kontenjanı verildiğini hatırlatan Avcı, bu destek için 180 bin 637 başvuru geldiğini ve başvuruların sonuçlandığını söyledi. Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gideceklere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500 lira eğitim öğretim desteği verileceğini anlatan Avcı şöyle konuştu:

“Özel okullara teşvik için 250 bin öğrenci öngörmüştük. Burada ek başvuru imkanı var. 'Buraya ben müracaat edemedim, geç kaldım, sonradan haberim oldu' diyenler için söylüyorum. 8-18 Eylül arasında biz ek müracaatlar alacağız. Çünkü hala 70 bin imkanımız var. 19 Eylül'de biz kimler bu ek müracaatların içinde desteğe hak kazandılar onu ilan edeceğiz. 20-25 Eylül arasında tercihlerini yapacaklar"

Haberin Devamı