Gazete Vatan Logo

Eğer masa başı çalışıyorsanız dikkat!

Günün büyük kısmını masa başında oturarak geçiriyorsanız bu haber sizi ilgilendiriyor. Hareketsiz kalmak ve abur cubur yemek sadece kilo almanıza değil birçok psikolojik rahatsızlığa da sebep oluyor. Detaylar haberimizde...

Eğer masa başı çalışıyorsanız dikkat!

Ofis çalışanları günün büyük çoğunluğunu masa başında geçiriyor. Uzun süre oturmak, gün içerisinde sürekli abur cubur atıştırmak, yemeklerde fast food tercih edilmesi sonucunda da kilo problemleri ortaya çıkıyor. Beslenme aynı zamanda kişinin psikolojisini de etkiler. Sağlıksız tercihler kişide yorgunluk, halsizlik yapar, psikolojik olarak kötü hissetmesine neden olabilir.

Gün boyunu masa başında geçiren ofis çalışanları nasıl beslenmeli? İşte Diyetisyen Selin İnal'dan birbirinden önemli uyarılar.

* Kahvaltı kesinlikle yapılmalı. Eğer evde kahvaltı yapacak kadar vaktiniz yoksa akşamdan hazırlayacağınız bir sandviç veya kepek ekmekli tost kurtarıcı olacaktır. Dışarıdan almak zorundan kalıyorsanız da; poğaça, açma gibi yağlı tercihler yerine esmer ekmekli sandviçler daha iyi olacaktır.

* Masanızda su şişesi bulundurun. Özellikle su içmeyi unutanlar için göz önünde bulundurmak iyi bir hatırlatıcı olacaktır. Gün içerisinde en az 1.5-2 litre su tüketin.

* Öğle ve akşam yemeklerinde fast food yerine ev yemeklerini tercih edin. Kızartma ve çok yağlı yiyecekler yerine sebze yemekleri, fırınlanmış ya da ızgara yemekler tercih edin

Haberin Devamı

* Gün içerisinde atıştırmak için çekmecenizde çikolata, gofret yerine kuru meyve, yağlı tohum (ceviz, fındık, badem vb.) bulundurun. Uzun saatler aç kalmanın sonucunda kan şekeri düşer, kişinin motivasyonu azalır, açlık başlar. Bu gibi durumlarda hemen en şekerli besinlere yöneliriz. Bu gibi durumlar için çekmecenizde/masanızda her zaman sağlıklı alternatifler bulundurun. Böylece hem kan şekerinizi dengelersiniz hem de sağlıklı beslenmiş olursunuz.

* Fiziksel aktivitenizi arttırmaya çalışın. Haftanın 3 günü yapacağınız 45 dakikalık yürüyüş kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlar. Asansör yerine merdiven kullanmak, kısa mesafe yerlere yürüyerek ya da bisiklet ile gitmekte fiziksel aktiviteyi arttırmanın kolay yollarıdır.