Gazete Vatan Logo

EDevlet Şifresiyle E Devlet Girişi Nasıl Yapılır?

E Devlet girişi nasıl yapılır? E Devlet şifre nasıl alınır? E Devlet ile ilgili detaylar ve yapmanız gereken işlemler yazının devamında.

Devlet tarafından sunulan tüm hizmetlerin tek bir çatı altında toplanması ile birlikte vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlanmıştır. Öyle ki resmi belgelerin dahi temin edilebildiği devlet kapısı sayesinde kurumlara gitmeden, online olarak belge alma, sorgulama yapmanız mümkündür. Bu bakımdan kısa süre içerisinde işlemlerinizi halledebileceğiniz gibi tüm işlemlerinizi ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz. Bu bakımdan sağlanan hizmetlerden yararlanmak için vatandaşların E Devlet girişi yapabilmesi için üyelik işlemlerini tamamlamasıgerekmektedir. Tüm vatandaşların yararlanabileceği ve üye olabileceği portal için ilk olarak şifre alınması gerekmektedir.

E DEVLET


E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E Devlet girişi için gerekli olan şifreyi PTT üzerinden almanız gerekmektedir. Devlet tarafından devlet üyelik işlemleri ile ilgili yetkilendirilen kurum PTT üzerinden şifrenizi alabilirsiniz. Şifre işlemlerini vatandaşların kendisinin alması gerekir. Yapacağınız işlemler sonrasında alacağınız şifre ile birlikte E Devlet giriş ekranındaki yere alacağınız şifreyi girmeniz yeterli olacaktır. Böylece sisteme erişim sağlayabilir ve kolayca hizmetlere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

PTT üzerinden alacağınız şifre için 2 TL ücret vermeniz gerekir. Eğer şifrenizi unutur ve tekrara PTT üzerinden şifre almanız gerekirse, 4 TL ücret vermeniz gerekecektir. Bu nedenle şifrenizi alarak sisteme giriş yaptıktan sonra portaldaki kişisel bilgilerinizi girerek şifre sıfırlama ayarlarını düzenlemeniz gerekir. Böylece şifrenizi unuttuğunuz zamanlarda PTT’ye gitmenize gerek kalmayacağı gibi şifre için ücret ödemenize de gerek kalmayacaktır. Bu nedenle E Devlet girişi sonrasında üyelik detaylarınızı mutlaka girmeniz gerekir. Ayrıca yapacağınız bilgi girişi sonrasında önemli olaylarda telefon ve mail üzerinden de bilgilendirme yapılacağı için bu konuda da bir avantaj sağlayabilirsiniz.

E Devlet girişi yapabilmek için tek ihtiyacınız şifrenizin olmasıdır. Şifrenizi de haberdeki belirtilen adımları takip ederek PTT üzerinden almanız oldukça kolay ve kısa süren bir işlemdir. Sonrasında ise E Devlet girişi ile istediğiniz zaman devlet hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı