Gazete Vatan Logo

EDevlet Giriş İle IMEI Kayıt Hakkı Sorgulama

E Devlet giriş ile IMEI kayıt hakkı sorgulaması yapılabilmektedir. E Devlet üzerinden IMEI kayıt hakkı ve diğer IMEI sorgulamaları için E Devlet ile ilgili haberin devamını okuyabilirsiniz.

E Devlet portalı vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu hizmetleri sunduğu için vatandaşlar için kolaylık sağlamaktadır. Bu bakımdan da gerekli işlemler kurumlar üzerinden değil, online olarak yapılmaktadır. Tüm vatandaşların kullanımına sunulmuş olan bu portal sayesinde sizler de tüm hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

E DEVLET

İMEİ SORGULAMA

Bu hizmetler arasında en çok kullanılanlardan birisi de IMEI’dir. İmei cep telefonlarının yasal bir şekilde kullanılmasını sağlayan koddur ve bu kodların Türkiye2de kayıt ettirilerek kullanılması mümkün olmaktadır. Fakat bu konuda her vatandaşın belli bir IMEI kayıt hakkı bulunmaktadır. Bu nedenle de tüm cihazların kayıt yapılması mümkün değildir.

Vatandaşların ne kadar kayıt hakkı olduğunu öğrenmek için E Devlet üzerinden bilgi alması mümkündür. Öyle ki bununu için ilk olarak E Devlet girişi yapmanız ve ardından açılacak olan sayfadan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu menüsünü seçmeniz gerekmektedir. Bu menü altında sadece IMEI kayıt hakkı değil, IMEI ile ilgili pek çok hizmet bulunmaktadır.

Haberin Devamı

IMEI kayıt hakkı sorgulamakiçin bu hizmetler arasında IMEI kayıt hakkı sorgulamayı seçmeniz yeterli olacaktır. bu sayede ne kadar kayıt hakkınızın olduğunu görebilirsiniz. Tüm bu imkanlar doğrultusunda IMEI ile ilgili kayıt yaptırmanız gerektiğinde kayıt hakkınız olduğu sürece kayırt işlemlerinizi kaydedebilirsiniz.

Kayıt hakkı bulunan vatandaşların kurumlara başvuru yapmasına gerek kalmadan yine bu E Devlet üzerinden işlemlerini yapabilmesi mümkündür. bunun için ise IMEI kaydet bölümüne tıklanması gerekir. Böylece cihazınızın üzerinde bulunan IMEI numarasını ilgili alanlara girerek kayıt işlemlerini yapabilirsiniz.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda E Devlet üzerinden yapacağınız bu işlemler sayesinde IMEI sorgulama, IMEI kaydetme, IMEI kayıt hakkı gibi tüm ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Yurt dışından getirdiğiniz ya da IMEI kaydı olmayan cihazlarınızı bu yollar üzerindenkolayca kayıtyapabilir ve sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.