Ebeveynler için bulunmaz bir fırsat: Playdate Turkey

Eskiden mahalle arkadaşlıkları varmış, ağaçlarda salıncaklar kurulur, sokakta ip atlanırmış. Şimdi dev apartmanların arasındayız, bahçeli bir evde oturmak ise büyük bir lüks haline gelmiş durumda. Bazen görüyorum, bebekleri kaldırımda pusetle gezdirmek bile çok zor olabiliyor.

Haberin Devamı

Bu değişen dünyaya çocuğunuzla birlikte nasıl ayak uyduruyorsunuz? Arkadaşınızla iki çift laf etmeye zamanınız oluyor mu? Beraber oturup kahve içebiliyor musunuz sık sık? Ya da çocuklarınızla beraber buluşup onların kaliteli zaman geçirmesini sağlayabiliyor musunuz? Şehir hayatı, iş yoğunluğu derken bazen kafamızı dinlemeye bile zaman bulamıyoruz değil mi?

Eğer bir anneyseniz ve her sabah uyandığınızda çocuğunuzla birlikte eğlenceli planlar yapmak için çabalıyorsanız bu yazı tam da size göre!

Sosyal medyada annelerin dilinden düşmeyen yeni bir oluşum var. Meltem Bicioğlu, kızı Alin 1 yaşını doldurduktan sonra onu aynı yaş grubundaki çocuklarla bir araya getiremediğinden duyduğu ihtiyaçla Playdate Turkey’i kurmuş. Çocuklar gelişimlerine katkı sağlayan çeşitli aktivitelerle vakit geçirirken, anneler de ya çay sohbetine katılıyor ya da kendileri için organize edilen hizmetlerden yararlanıyor. Mekan ve konsept hep farklı… Bir gün Göztepe’de, başka bir gün Etiler’de… Ve tabi ki bizde Beden Atölyesi olarak bir Playdate organizasyonuna ev sahipliği yaptık…

Anneler açık havada pilates yaparken çocuklar jimnastik yaptı. Kısacası, İstanbul’un her köşesinde kendinize göre bir etkinlik bulmanız mümkün. Hatta kısa bir zaman içerisinde şehir dışında da bu etkinlikleri düzenleyeceklerini duydum. Benden söylemesi…

Öyle tekrar tekrar aynı şeylere rastlamıyorsunuz hiç. Çocuklar jimnastik yapıyor, tuval boyuyor, ritim tutuyor, anneleriyle birlikte yogaya katılıyor, kukla gösterisi seyrediyor, hamurlarla oynuyor… Bunlar sadece bugüne kadar yapılanlardan hatırladıklarım.

2014 için şimdiden etkinlik takvimini hazırlayan Playdate Turkey’nin en güzel haberini ise ilk defa ben size vermek istiyorum. Bundan sonra kendi düzenledikleri aktivitelerin dışında, çevrenizdeki bebek ve çocuklar için olan bir çok etkinliği PlaydateTurkey.com’dan satın alabileceksiniz. Son birkaç haftadır test aşamasında olan sitenin online satışı açıldı. Bu hafta hangi etkinlikler var acaba diye düşünürken, siteye girdiğinizde kredi kartınız ile satın alıp, ertesi gün katılabileceğiniz atölyeler için mutlaka sitelerine bir göz atın. Ben siteye bakmayı unuturum bütün bu aktivitelerden haberdar olmak istiyorum derseniz de site üzerinden üye olmanız yeterli. Hem de öyle mailinglere boğmuyorlar sizi. Çocuğunuzun yaşını ve nerede oturduğunuz gibi bilgileri giriyorsunuz, sadece size uygun olan etkinlikler herkesten önce mail adresinize geliyor.

PlaydateTurkey.com
Facebook.com/playdateturkey
Twitter.com/PlayDateTurkey
Instagram.com/playdateturkey

DİĞER YENİ YAZILAR