Spor yapan çocukla, yapmayanın farkı

İlk çocukluk döneminde, çocukların kas gelişimi hızlı bir büyüme, gelişme ivmesi içindedir. Hızlı değişim sonucu çocuklar yürümeye, tırmanmaya, yakalamaya, sıçramaya yani hareket etmeye başlar...

Haberin Devamı

Dolayısıyla ilk çocukluk döneminde kaba motor becerilerin gerçekleşmesini sağlayan kaslar, ince motor becerilerin gerçekleşmesini sağlayan kaslara göre daha fazla gelişmiştir. Bu becerilerin gelişmesiyle okul öncesi çocukların hareket düzeyi artar ve çevrelerini daha çok keşfederler.

Sizde çocuğunuzun ilkokul dönemine geldiğinde motor becerilerinin gelişmiş, yaşıtlarına oranla vücudunu tanıyan ve dengesi oturmuş, bedensel kalitenin verdiği özgüven ile kendini ifade edebilen bir çocuk olarak okula başlamasını istiyorsanız, mutlaka okul öncesi dönemde çocuğunuz bir spor aktivitesine gönderin. Emin olun spor yapan çocuk ile, yapmayan çocuk gün ışığı gibi ayrılacak. Ve bu gelişimi sağlamak sizin, siz ailelerin elinde.

Okul öncesi dönemde düzenli spor yapan çocuk ile hiç spor yapmayan çocuk arasında, hem fizksel hem ruhsal ciddi şekilde görünür farklar ortaya çıkar. Spor yapan çocuklar, kaba ve ince motor kas gelişiminin kişiye kattığı fiziksel ve mental özgüven ile derslerinde daha başarılı olurken, spor yapmayan çocuklar henüz kendilerini ifade etmek konusunda bile çekingen davranır.

Spor ile çocuğa katılan katma değer, sadece bedensel gelişim demek değildir. Bedenine hakim olabilen bir çocuğun, okul çağına geldiğinde kendini yaşıtlarına oranla daha iyi ifade edebilmesi demektir.

Bu durumda da, çocuklarınız için okul arayışına girdiğinizde, öncelikle okulun spor faaliyetlerine verdiği önemi göz önünde bulundurmalısınız. Bir kişinin ilkokul itibariyle 12 ile 20 küsur yıl okul hayatını sürdüreceğini göz önünde bulundurursak, en azından ilkokulda spor faaliyetlerine ağırlık vermesi gerekiyor.

Unutmayın, spor ile yetişen bir çocuk, hayatı boyunca her zaman daha güçlü, daha sorumluluk sahibi ve daha disiplinli olur...

DİĞER YENİ YAZILAR