Gazete Vatan Logo

EBA kurs programı eğitim hizmetine ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs programı başvuruları sona erdi. MEB EBA kurs hizmetleri ilk eğitimi 3 ekimde başlayacak. Birinci dönemin 15 ocak ile sona ereceği MEB EBA kurs programı hizmetleri 2.dönemi başvuruları 13-19 şubatta alınacak.

EBA kurs programı eğitim hizmetine ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz eğitim öğretim yılı ile birlikte eğitim dünyasında çok önemli yeniliklere imza attı. Özellikle Türkiye’nin büyük bir başarıyla atlattığı 15 temmuz başarısız darbe girişiminin ardından insanların yaşamlarının her alanında olduğu gibi eğitim alanında da çok ciddi değişiklikler ile yeni eğitim yılı 19 eylül itibari ile başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan ve bu eğitim yılında da milyonlarca öğrenciye ulaşacak olan EBA kurs programı hizmetleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim tarihi boyunca ilk defa uygulanan bir kurs hizmetidir.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2015 yılı itibari ile Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye’deki tüm dershane ve okul dışı kurs programı sunan özel eğitim kurumlarının faaliyetlerine son verilmesi ve kapatılması, milyonlarca öğrencinin okul dışında kurs programı alabileceği bir eğitim kurumu kalmadı. Bu yüzden de milyonlarca öğrenci okul derslerine takviye alabileceği herhangi bir eğitim kurumu bulamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı da Türk eğitim sisteminde yaşanan bu karmaşanın önüne geçebilmek ve öğrencilere daha çağdaş ve daha modern kaliteli bir eğitim hizmetinin sunulabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile EBA kurs programı hizmeti sunulmaya başlandı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz eğitim yılı (2015-2016) eğitim öğretim yılı süresince ilk defa uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişi Ağı kurs programı hizmetlerine Türkiye genelindeki 10 milyonu aşkın ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi başvuruda bulunmuştu. 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce açıklanan çalışma takvimine göre 22 eylül ve 27 eylül tarihleri arasında alınan EBA kurs programı başvuruları kapsamında çok daha yüksek sayılara bu eğitim yılı içerisinde ulaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi açıklamasına göre 22 eylül itibari ile başlayan EBA kurs programı başvuruları 27 eylül(bugün) itibari ile sona erecek. İlköğretim ve ortaöğretim düzeyinde okuyan milyonlarca öğrencinin yanı sıra ortaöğretim mezunu olup, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanmakta olan kişiler tarafından da başvuru yapılacak. Öğrenciler 2016-2017 eğitim öğretim dönemi içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmetlerine ilköğretim 5, 6 ve 7.sınıf seviyesi ile lise 9, 10 ve 11.sınıf seviyeleri için haftalık 5 farklı dersten 12 saate kadar kurs programına başvuruda bulunabilecek. Öğrenciler liseye giriş sınavları hazırlıkları çerçevesinde ilköğretim 8.sınıf seviyesi için ve üniversiteye giriş sınavları hazırlıkları çerçevesinde lise 12.sınıf seviyesi için haftalık 6 farklı dersten 18 saate kadar kurs programına başvuruda bulunabilecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 3 dönem halinde uygulanacak Eğitim Bilişim Ağı kurs programları internet ortamında EBA giriş penceresinden online olarak öğrencilere sunulacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı 2016-2017 eğitim öğretim dönemi birinci dönem kurs programı ilk dönemi 3 ekim itibari ile başlayarak, 15 ocak’a kadar sürecek. İkinci dönem ise 27 şubat ile başlayarak 4 hazirana kadar devam edecek. İkinci dönem başvuruları ise 13 şubat-19 şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı