Gazete Vatan Logo

EBA kurs girişi nasıl yapılır?

Eğitim anasayanın herkes için tanımış olduğu bir haktır. Sosyal devlet anlayışı vatandaşların tümünün haklarını eşit şartlarda kullanmalarına olanak sağlamayı esas alır. Bu anlayışın getirilerinin ise gelişen teknoloji ve çağdaş gelişmeler ışığında olmadan uygulanması pek mümkün değildir. Bu anlayışa göre geliştirilmiş olan FATİH (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi de teknoloji aracılığıyla eğitim hizmetlerinin tüm vatandaşlara ulaşmasını amaçlar. Bu proje kapsamında yürütülen uygulamalardan biri de EBA uygulamasıdır. EBA uygulaması gençlerin akademik başarılarını, ilgi duyduğu alanları ve becerileri doğrultusunda geliştirmeyi hedefler.

EBA kurs girişi nasıl yapılır?

EBA sisteminde yer alan içerikler eğitmenler, sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanır. Sistemin kullanıcıları da kendi içeriklerini sisteme yükleyebilir, bu içerikleri sistemi kullanan herkesin paylaşımına açabilirler. Bu içerikler işitsel, görsel gibi farklı formlarda olabilir. Sistemde ayrıca kurs, test gibi uygulama modüllerinden de tüm kullanıcılar faydalanabilir.

İnternet alt yapısı ile hizmet veren EBA bir Fatih Projesi ürünüdür. MEB’ye bağlı bir şekilde faaliyetlerde bulunan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır. Öğretmen, öğrenci, veli olmak üzere eğitimin tüm elemanlarının hizmetinde olan bu sistem, eğitimde vakit ve mekan sınırlaması olmaksızın herkesin eşit fırsatlara sahip olmasını hedefler.

EBA KURS GİRİŞİYLE İLGİLİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA E-KURS GİRİŞİ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

EBA içerikleri herkese açıktır. Sadece öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına açık olan içerikler ise ders ve kurs uygulamalarıdır. E-kurs uygulamasına http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp adresinden giriş yapılır. Bu adreste farklı kullanıcı grupları için farklı giriş seçenekleri mevcuttur.

Haberin Devamı

· Kamuya bağlı bir şekilde görev yapan öğretmenler MEBSİS şifreleri,

· Özel okullarda görevli ve ücretli öğretmenler e-okul şifreleri,

· Öğrencilerin tamamı e-okul şifreleri ile sisteme giriş yaparlar.

Öte yandan MEBSİS kaybı bulunan öğretmenlerin tamamı e-devlet üzerinden de EBA ders uygulamalarına giriş yapma olanağına sahiptir.