Gazete Vatan Logo

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden sınav sonuçlarını öğrenin!

E-Okul veli bilgilendirme sistemi velilere büyük kolaylık sağlar. Bu sistem sayesinde velisi olduğunuz öğrencinin sınav sonuçlarını online ortamdan görebilirsiniz. Bu sistemi nasıl kullanacağınızın bilgisi haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden sınav sonuçlarını öğrenin!

İnternet üzerinden yapılabilen sorgulama işlemlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Fatura ödemelerimizi, SGK bilgilerimizi, kredi kartı ödemelerimizi ve daha birçok sorgulama işlemini internet üzerinden yapabiliyoruz ve bu işlemler bizim sadece 2-3 dakikamızı alıyor. Okullar da artık bu sisteme ayak uydurmuş ve öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını öğrenebilecekleri uygulamayı sisteme koymuştur. Bu uygulamanın adı E-Okuldur. E- Okul Milli Eğitim Müdürlüğünün sisteme koymuş olduğu bir uygulamadır. E-Okul üzerinden yapılan işlemler şifre aranmamaktadır. E-Okul üzerinden öğrencilerin devamsızlıkları, notları, kayıtları, nakil işlemleri, sınav bilgileri, merkezi olarak yapılacak sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programları, alınan belgeler, e-karne, duyurular gibi birçok bilgiyi örenebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul uygulaması öğrenciler ve öğretmenlere büyük kolaylık sağlamaktadır. Öğretmenler öğrencilerin bilgilerini ile öğrencilerin okuldaki durumlarını güncel olarak sisteme koyabilmektedir. Güncel olarak kaydedilen bilgileri ailelerde öğrenci ile ilgili bilgileri edindikleri için, öğrencinin okul durumunu takip açısından faydalı bir hal almıştır. Öğretmenler bu sistem üzerinden, sınav tarihlerini, sınav sonuçları açıklamasını, sözlü notlarını, öğrencinin almış olduğu belgelerin girişini, şube ortalamasını, not ortalamalarını belirleme gibi birçok işlemi yönetim bilgi sistemi üzerinden güncel olarak kaydedebilir ve bu şekilde veliler ve öğrenciler de bu bilgileri internet üzerinden öğrenebilirler.

Veliler ve öğrenciler E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranına öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası girilerek giriş yapılır. Bu sisteme giriş yaptıktan sonra bu sayfadan öğrencinin okul bilgilerine ulaşılabilir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrencinin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları ve karne notları gibi bilgiler bulunmaktadır. Veliler ve öğrenciler bu sisteme giriş yaparak bu bilgilerin hepsine ulaşabilirler. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüme okul idarecileri ve okul öğretmenleri giriş yapmaktadır. Yöneticiler ve öğretmenler E-Okul ana sayfasına da bulunan yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girerek giriş yapabilirler. Yöneticiler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin kayıt ve nakil işlemlerini gerçekleştirmektedir. Öğretmenler ise bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerini sisteme girmektedir. Öğretmenler öğrencinin devamsızlık bilgisi not kartı ve sınav sonuçları gibi bilgileri sisteme girmektedir.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bölümlerinden birisi olan veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrencinin okul numarası bilgilerini girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girerek giriş yapabilirsiniz. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra veliler ve öğrenciler öğrencilerin okul hayatında olan bütün bilgilere ulaşabileceklerdir. Öğrencilerin devamsızlık bilgisi güncel olarak girildiği için veliler öğrencilerin hangi günlerde okula gitmediğini öğrenebilecekler. Ayrıca E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrencinin sınav tarihleri, sınav sonuçları, not kartı, karne notu ve proje ödevi hakkında bilgiler yer almaktadır.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüme sadece okul idarecileri ve öğretmenler giriş yapabilmektedir. Okul idarecileri ve öğretmenler bu bölüme E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek giriş yapabilirler. Öğretmenler ve yöneticiler kullanıcı adı ve şifrelerini Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek ulaşabilirler ve sisteme giriş yapabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerini E-Okul sistemine girmektedir. Yöneticiler ise bu sisteme giriş yaparak öğrencinin idari işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Yöneticilerin bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin nakil ve kayıt işlemlerini gerçekleştirebilir.

Haberin Devamı