Gazete Vatan Logo

E-Okul VBS ile öğrenci not ve devamsızlık bilgileri

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi kullanımı oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Öğrencilerin, velilerin ve okul idarecilerinin giriş yaptığı E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi için 2016- 2017 eğitim öğretim dönemi başladı. İnternetten kolay bir şekilde E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemine giriş yapılabilir.

E-Okul VBS ile öğrenci not ve devamsızlık bilgileri

İlkokul birinci sınıfta henüz daha yeni başlanan zorunlu eğitim lise son sınıfa kadar devam etmektedir. Öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri, meslek sahibi olabilmeleri için önemli olan bu eğitim öğretim yılı da tekrardan başlamıştır. Öğrencilerin okula gidip gelmelerinin yanında bazı dönemlerde okullarda gerçekleştirilen sınavlarda vardır. Bu sınavlar öğrencilerinin konuyu anlayıp anlamadıklarını ölçmek için yapılır. Öncelikle gerçekleştirilecek olan konu anlatımından belirli zaman sonra bu sınavlar yapılmaya başlanır. Sınavlardan sonra öğrencilerin her biri farklı sınav notlarını elde eder.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Geçmiş zamanda öğrencilerin aldıkları notlar belgeler ile dosyaların içinde tutulurdu. Her öğrencinin bir sınav dosyası olarak tüm girdiği sınavların sonuçları bu şekilde kayıt altında tutulurdu. Ancak şuanda günümüzde sağlanan imkânlar neticesinde öğrencilerin hiçbir şekilde eksik kaydı bulunmadan çok daha kısa sürede bu bilgiler e-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi adı altında tutulmaktadır. İnternet sisteminin kullanımın artması ve de hayatımızı kolaylaştırmasından sonra artık bizler kısa bir zaman dilimi içerisinde bu gibi bilgilerin her birine kolayca ulaşabiliriz. Bilgilerin çok daha iyi şartlar altında tutulması ile beraber oluşturulan e-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi sayesinde tüm okul bilgileri bu sistemde kayıt altında tutulur.

Haberin Devamı

Her öğrencinin kendi sayfası bulunan bu E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi içerisinde öğrencinin not bilgileri, devamsızlık bilgileri, sınav tarihleri, not ortalamaları, geçen yıl olan eğitim durumu hakkında gibi bilgiler yer alır. İşte aileler de bu bilgilerin her birine kendileri ulaşmak ister. Bu gibi eğitim durumlarını öğrenmek için okula gitme ve de öğretmenin kendisiyle görüşmeye zamanları yetmez. Bu nedenle artık aileler çok daha kısa bir şekilde bu bilgileri öğrenmek isterler. Verilen bu bilgiler sonucunda da her veli çocuklarının okul bilgisine ve de daha fazlasını öğrenme hakkına sahiptir. Gerçekleştirilen bu işlemlerin ardından E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemine giriş yapmakta oldukça kolaydır. Okullarda düzenlenen sınıf toplantıları da hafta içi ve mesai saatine denk geldiği için veliler tarafından katılım ne yazık ki çok fazla olmadığı için günümüzde bu sistemi kullanan kişiler daha da çoğunluktadır.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sisteminden siz veliler olarak da yararlanmak istiyorsanız öncelikle bu sisteme giriş yapmanız gerekir. İnternete erişim sağladığınız bir ortamda öncelikle E-Okul yazarak karşınıza çıkan seçeneklerden veli bilgilendirmeyi tıklayınız. Sonrasında karşınıza açılacak olan sayfa E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi sayfasıdır. Sağa dayalı olarak bir sütun gelir. Bu alanda bulunan öğrencinin okul bilgilerini sisteme girmeniz gerekir. T.C. kimlik numarası, okul numarası ve benzeri birtakım kişisel kimlik bilgilerini sisteme girdikten sonra da kısa bir zamanda sizler E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi ile karşılaşırsınız. Sol yanda görmek istediğiniz bilgilerin başlıkları yer alır. Sizler hangi konuda bilgi almak isterseniz o başlığı tıklayarak en güncel E-Okul bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı