Gazete Vatan Logo

E Okul Takdir Teşekkür Hesaplama Sistemi

E Okul takdir teşekkür hesaplamanasıl yapılır? E Okul takdir teşekkür hesaplama yapmak için haberdeki E Okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

E Okul üzerinden öğrencilerin not bilgileri de paylaşıldığı için kolay bir şekilde notlar ile ilgili hesaplama yapabilmek mümkündür. Özellikle karne dönemlerinde öğrencilerin takdir ya da teşekkür alabileceğini öğrenebilmesi için E Okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerini yapması yeterli olmaktadır.

E OKUL VELİ GİRİŞİ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ

E Okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri için ilk olarak öğrencilerin tüm notlarının açıklanmış olması gerekmektedir. Öğrencilerin ders notları hakkında bilgi almak ve kesinleşen ders notlarını görmek için okul portalına giriş yapması yeterlidir. Giriş için T.C. kimlik numarası ile okul numarasını kullanması gerekir. Böylece menüye erişim sağlanacaktır. Menüden ise ders notları bölümüne giriş yaparak sonucu kesinleşen ders notlarınızı görebilirsiniz. Eğer yazılı notları açıklanan bir sınav, kesinleşen notu girilmemiş olsa bile tahmini bir sonuç alabilirsiniz.

E Okul takdir teşekkür hesaplama için tüm dersler için 100 üzerinden karne notunuzu hesaplamanız gerekir. Ardından tüm derslerin notlarını toplamanız gerekir. Çıkan sonucu, kaç dersiniz varsa, ders sayısına bölmeniz ile birlikte, tüm derslerden aldığınız ortalama puanı hesaplayabilirsiniz. Takdir ve teşekkür hesaplama işlemleri ortalama puan üzerinden yapılmaktadır. Eğer öğrencinin puanı 85’ten daha fazlaysa, takdir, 80 ile 85 arasındaysa teşekkür almaya hak kazanacaktır. Ortalama puanınıza bakarak bu şekilde E Okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Online olarak alacağız ders notlarınız ile birlikte E Okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerini belirtilen şekilde tüm öğrenciler yapabilir. Ayrıca portala giriş yaptıktan sonra karne notlarınızdan sözlü notlarına kadar tüm detayları öğrenmeniz mümkündür. Bu bakımdan not sorgulama sırasında, öğretmenlerin sözlü notu olarak kaç verdiğini de görebilirsiniz. Üstelik sadece öğrencileri için değil, anne ve babalar için de not bölümü faydalı olmaktadır. Sadece karne zamanlarında ya da takdir, teşekkür hesaplamalarında değil, öğrencilerin derslerindeki başarı durumlarını görmek için de not sorgulama yapılabilir.

Haberin Devamı