Gazete Vatan Logo

E-okul sistemi ile karne notları nasıl öğreniliyor?

E-okul sistemi üzerinde öğrencilerin sınav notları kolaylıkla öğrenilebiliyor. E-okul sistemini kullanabilmek için öğrenci giriş şifresine sahip olmanız gerekmektedir. E-okul veli bilgilendirme sisteminin ayrıntılarını haberimizden bulabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul sistemi öğrencilerin ilk eğitime başlamalarından ortaöğretiminin sonuna kadarki arada geçen eğitim sürecini kapsamı dahilini alıyor. Öğrencilerin güncel ve geniş kapsamlı eğitim bilgilerinin kayıtlı olduğu merkezi yönetimdeki bir eğitim portalı olan e-Okul sistemi ile birlikte Türkiye’de eğitimin çok daha çağdaş standartlarda sunulabilmesine olanak sağlıyor. İki aşamalı bir sistem olarak hizmet veren portal üzerinde öğrenciler ve velileri için ayrı bir portal, öğretmenler için ayrı bir portal bulunuyor. Günümüz modern Türkiye’sinde her eğitim günü sonunda öğretmenler tarafından öğrencilerin devamsızlık bilgisi, not bilgisi gibi güncel eğitim verilerinin girişi portala yapılıyor.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda eğitimde daha çağdaş ve daha modern standartların yakalanabilmesi amacı ile internet teknolojilerini çok daha aktif bir şekilde kullanmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi ile birlikte öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, sınav tarihleri, sözlü notları ve şube ortalaması gibi daha pek çok eğitim bilgisinin en güncel durumu internet kolaylığında incelenebiliyor. Özellikle de gelişmiş ülkelerde eğitim içerisinde teknolojinin ve internetin aktif olarak kullanılmasının öğrenci başarılarında ve eğitim kalitesinde önemli etkilerde bulunması nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet altyapılı hizmetler oluşturulmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi ile birlikte velilerin, velisi oldukları öğrencilerin eğitim yaşamları içerisinde çok daha aktif ve etkin bir şekilde yer alması sağlanıyor. Bu durum özellikle modern çağın yaşam standartları çerçevesinde çocuğunun okul durumuyla ilgilenebilmek için fazla vakit bulmakta zorlanan velilerin, internet erişiminin olduğu her yerden her eğitim günü sonunda dahi çocuğunun okuldaki durumu hakkında bilgi alabilme imkanına sahip olabiliyor. Vatandaş internete erişim sağlayabildiği her yerden sadece dakikalar içerisinde pek çok alandaki işlemini daha kolay ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesi de yoğun kullanımında önemli etkilere neden oluyor. Günümüz modern Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan dijital tabanlı hizmetlerin başında kesinlikle e-Okul sistemi geliyor. Bu kapsamda internet üzerinde yer alan Bu yüzden de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde veliler ve öğrenciler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi kullanılıyor.

Bu kapsamda internet üzerinde hizmete açılan sanal eğitim projesi e-Okul sistemi 2007 yılının ocak ayından bu yana kesintisiz olarak hizmet veriyor. Böylelikle internet üzerinde yer alan ve internete erişimin mümkün olduğu her yerden rahatlıkla kullanılabilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi içerisinde bulunan her bir öğrencinin eğitim verilerinin en güncel şekilde yer alması sağlanabiliyor. Böylelikle de veliler internete erişim sağlayabildiği herhangi bir noktadan velisi olduğu öğrencinin okuldaki son durumu hakkında ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern çağında internet üzerinde yer alan e-Okul sistemi veliler ve öğrenciler tarafından yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı