Gazete Vatan Logo

E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet sistemi, vatandaşlar tarafından kamu hizmetlerine daha kolay ve daha hızlı ulaşılmasını sağlayan bir sistemdir. Trafik cezası sorgulamadan öğrenci belgesi sorgulamaya, askerlik belgesi sorgulamadan SGK hizmet dökümü belgesi sorgulamaya kadar pek çok işlem kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilir. E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

Kamu kurumları tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortam üzerinden sunulduğu sisteme, E-Devlet sistemi denir. E-Devlet sistemi ile vatandaşlar tarafından sıra bekleme derdi olmadan pek çok işlem kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilir. E-Devlet sisteminden işlem yapılabilmesi için sisteme giriş yapılması gerekir. E-Devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi birçok kuruma ait hizmetlere ulaşım sağlanabilir.

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? E-DEVLET ŞİFRESİYLE SİSTEME NASIL GİRİLİR?

E-Devlet sistemine giriş için birden fazla giriş seçeneği sunulur. Bu giriş seçenekleri E-Devlet şifresi ile giriş, T.C. kimlik kartı ile giriş, internet bankacılığı ile giriş, mobil bankacılık ile giriş ve E-imza ile giriş seçenekleridir. E-Devlet sisteminde iki binin üzerinde hizmet sunulurken, 33 milyondan fazla da kayıtlı kullanıcısı bulunmaktadır. Kayıtlı kullanıcılar tarafından sisteme giriş için en çok tercih edilen giriş yöntemi, E-Devlet şifresi ile giriş yöntemidir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş için E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubesinden şifre alabilirsiniz. PTT şubesi tarafından verilecek olan şifre size kapalı zarf içerisinde ve 2 Türk Lirası ücret karşılığında verilir. E-Devlet şifresi, kişisel bilgilere erişim imkanı verdiği için başka kişiler ile paylaşılmaması güvenlik açısından önemlidir. PTT şubesinden şifre alındıktan sonra, T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden sisteme giriş yapılır. E-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra ekranın sol tarafında bulunan e-Hizmetler menüsü kullanılarak kamu kurumlarına ait hizmetlere ulaşım sağlanarak işlem gerçekleştirilebilir.

E-DEVLET SİSTEMİNDE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet sisteminde iki binin üzerinde hizmet bulunur. Her geçen gün yeni bir hizmetin ilave edildiği E-Devlet sistemi ile birçok işlem kısa sürede gerçekleştirilebilir. E-Devlet sistemi üzerinde kayıtlı bulunan kullanıcılar tarafından en çok işlem gören kurumlar içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı yer alır. E-Devlet sisteminde trafik cezası sorgulama, ödeme işlemlerinden askerlik belgesi sorgulamaya, SGK hizmet dökümü belgesi sorgulamadan öğrenci belgesi sorgulamaya kadar işlem yapılabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

E-Devlet şifresi unutulduğunda, E-Devlet sistemi ile şifre değiştirilebilir. Şifre değiştirilebilmesi için, sisteme daha önce giriş yapıldığında cep telefonu numarasının kaydedilmiş olması gereklidir. Cep telefonu numarası E-Devlet sistemine kaydedilmemişse en yakın PTT şubesine gidilerek yeni şifre alınması gerekir. PTT şubeleri tarafından kullanıcılara verilen E-Devlet şifresi akılda kalıcı olmayabilir ve değiştirilmek istenebilir. E-Devlet şifresini değiştirmek isteyen kullanıcılar, E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘’Benim Sayfam’’ bağlantısı üzerinden ‘’Şifre ve Güvenlik’’ bölümüne girerek gerekli şifre değişikliği işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı