Gazete Vatan Logo

E-devlet kapısı üzerinden hangi sorgulamalar yapılabiliyor?

E-devlet üzerinden artık işlemlerinizi kolayca ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Gelişen teknolojinin sayesinde artık vatandaşlar uzun kuyruklarda işlemlerini gerçekleştirmek üzere vakit kaybı yaşamadan bu hizmeti e-devlet sisteminden alabileceklerdir. E-devlet sistemine giriş yapabilmeniz için ihtiyacınız olan tek şey ise e-devlet şifreniz olacaktır.

E-devlet kapısı üzerinden hangi sorgulamalar yapılabiliyor?

Günlük hayatta bazı kurumlara gidip resmi işlemlerimizi gerçekleştirmek durumunda kalabiliriz. Bazı önemli işler için gerekli olan evrakları almak ya da diğer hizmetlerden yararlanmak için gittiğiniz bu kurumlarda sizler gibi bir çok vatandaşın oluşturduğu uzun kuyruklarda beklemeniz gerekebilir. Ve hatta bazen bu beklemenin sonucunda işlemlerinizi hala gerçekleştirememişte olabilirsiniz. bu uzun bekleyişleri de resmi mesai saatleri içerisinde gerçekleştirmeniz gerekiyordu. Çünkü bu resmi mesai saatlerinin dışında yetkili bir kişi ile muhatap olmanız pek mümkün olmayacaktır. Bu nedenden dolayı erken saatlerde gittiğiniz bu kurumlara giderken ulaşımın yanı sıra bir de mesai saatlerini göz önünde bulundurmanız gerekecekti. Ancak gelişen teknoloji artık gündelik hayatımızı her alanda kullanır durumdayız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gelişen bu teknolojiye kayıtsız kalamayan resmi kurumlarda artık sizlere kurumlarda verdiği hizmeti tek bir çatı altında toplanarak online olarak vermektedir. Anlaşan kurumlar tek bir çatı altında toplanarak vatandaşların kurum önlerinde ve uzun kuyruklarda sizlerin zaman kaybı yaşamanızı önlemeyi amaçlamıştır. Kurumların toplandığı çatı ise e-devlet sitesidir. Gelişen teknoloji artık devletin birimlerinde de e-devlet üzerinden kullanılmaktadır. E-devlet siz vatandaşların yaşam kalitesini arttırarak günlük işlerinizi aksatmayacak bir sistemdir. Kullanımı oldukça kolay olan e-devlet sistemine ise internet bağlantısının olduğu her bilgisayardan ve akıllı cep telefonlarından erişebilmeniz mümkündür. E-devlet sistemi siz değerli vatandaşların rahatlığı için ücretsiz bir hizmet olarak sisteme girmiştir. Bu ücretsiz hizmetten faydalanabilmek için sadece ihtiyacınız olan tek şey e-devlet şifresidir. Alacağınız e-devlet şifresini her işlem esnasında yenilenmeye gerek duymadan kullanabilirsiniz. Ömür boyu kullanacağınız e-devlet şifresini ise sizlerin yaşadığı yerden en yakın PTT şubelerinden edinebilmeniz mümkündür. Başvurduğunuz PTT şubelerinde yetkililer sizleri sisteme kayıt edebilmek için bir form vereceklerdir. Bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız işlemlerinizin en kısa süre içerisinde gerçekleştirebilmeniz için önemlidir. Bu nedenden dolayı sizden istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurup, doldurduğunuz formu da teslim etmeniz gerekecektir. Eksiksiz bir şekilde doldurduğunuzu düşündüğünüz formu yetkililere teslim ettiğiniz gün içerisinde 2 tl karşılığında yetkililerden kapalı bir zarf içerisinde e-devlet şifrenizi alabileceksiniz. E-devle şifrenizi kimse ile paylaşmamanız sizlerin güvenliği için önemlidir. Aldığınız bu e-devlet şifresi ile resmi e-devlet web sayfasına giriş yapın. Açılan sayfada sizlerden kimliğinizin ön yüzünde bulunan T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifresini uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde yazın. Ve daha sonra sistemin sizleri tanıyabilmesine onay verebilmek ve işlemlerinizi gerçekleştirebilmeniz için kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Ve sonrasında yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığı altında işleminize en uygun başlığa tıklayarak e-devlet üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz

Haberin Devamı