Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi Ve İlk Şifre Alma İşlemleri

E Devlet girişi yaparak tüm kamu kurumlarına ulaşabilirsiniz.E Devlet şifresi alarak devletim kurumlarıyla olan tüm işlemlerinizi tek noktadan yürütebilirsiniz. E devlet giriş ve şifre işlemleri için haberimizin detayına göz atınız.

E Devlet Girişi Ve İlk Şifre Alma İşlemleri

E Devlet portalı üzerinden sağlanan imkanlardan yararlanmak isteyen vatandaşların ilk olarak E Devlet üyelik işlemlerini yapması gerekmektedir. Bu sayede E Devlet portala giriş yapılabilmektedir. Fakat bunun için ilk olarak şifre alınması ve ardından bu şifre ile birlikte portala giriş yapılması gerekir. Bunun için vatandaşların E Devlet’e giriş yapmak için ilk olarak PTT’nin bir şubesine başvuru yapması ve şifre alması gerekmektedir.

E DEVLET KAPISI

E DEVLET GİRİŞ


E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA


E Devlet İlk Şifre Alma

E Devlet için şifre almak isteyen kişilerin şifre işlemlerini bizzat yapması gerekmektedir. Aksi halde başka birisi için şifre alınması mümkün değildir. Şifre işlemleri için PTT’nin herhangi bir şubesine başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Bu başvuru sırasında kimliğiniz ile başvuru yapmanız ve şifre ücretini ödemeniz yeterli olacaktır. Bu işlemlerin ardından PTT tarafından içinde şifrenin bulunduğu zarf size teslim edilecektir. Bu zarfta yazan şifre, E Devlet’e giriş yapmanız için kullanacağınız şifredir. Şifre bedelleri, her şifre aldığınız artmaktadır. Bu nedenle şifrenizi unutmamanız gerekmektedir.

E Devlet İlk Giriş

E Devlet şifrenizi aldıktan sonra E Devlet portalına T.C. kimlik numaranız ve aldığınız şifre ile girebilirsiniz. Bu sayede E Devlet’in tüm hizmetlerinden herhangi bir kısıtlama olmadan yararlanabilirsiniz. Sizlere bu konuda tam yetki veren sistem sayesinde kurumlara gitmenize gerek olmadan tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz. İlk girişinizde cep telefon numaranızı ve mail adresinizi sisteme girmeniz gerekir. Bu sayede şifrenizi unuttuğunuzda telefonunuz üzerinden şifre sıfırlama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Aksi halde tekrar PTT’ye başvuru yaparak aynı işlemleri tekrarlamanız ve şifre için ücret ödemeniz gerekecektir.

Bu ilk girişinizde sistem tarafından size verilen şifreyi de değiştirmeniz gerekmektedir. Sizin kolay hatırlayabileceğiniz fakat klasik, başkası tarafından bulunamayacak şifreleri tercih etmeniz gerekmektedir. Haberdeki tüm bu bilgiler doğrultusunda E Devlet portalından yararlanmak isteyen, online olarak vatandaşlık işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar, belirtildiği şekilde PTT üzerinden şifrelerini alabilir ve sisteme kolay bir şekilde giriş yapabilir. Sisteme numara ve mail adresinizi girmeniz ile birlikte çok önemli duyurular dahi telefonunuza gönderilecektir. Bu sayede işlemlerinizin takibini de kolayca yapabilirsiniz.

Haberin Devamı