Gazete Vatan Logo

DYO Resim Yarışması tamamlandı

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen DYO Resim Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Dyo Resim Yarışması’nın 36’ncısı tamamlandı. 4’ü pentür, 2’si özgün baskı dalında ödüle değer bulunan eserler için, Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi’nde ödül töreni yapıldı.

992 sanatçının 1.574 eserle rekor bir katılım gösterdiği yarışmada, 67 eser ise sergilenmeye değer bulundu. Ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Şanlıurfa ve Samsun’da sergilenecek.

1967 yılında başlayan, 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2 yılda bir düzenlenen Yarışma’nın bu yıl 36’ncısı düzenlendi. Dyo Resim Yarışması’nın ödül töreni, 19 Kasım Çarşamba akşamı Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi’nde yapıldı.

2014 yılında düzenlenen yarışmaya 992 sanatçı 1.574 eserle rekor bir katılım gösterdi. Seçici Kurul değerlendirmelerinin ardından 6 eser ödüle layık görülürken 67 eser de sergilenmeye değer bulundu. Ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler İstanbul’un ardından Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Şanlıurfa ve Samsun’da sergilenecek.

Haberin Devamı

36. Dyo Resim Yarışması’na 992 sanatçı 1.574 eserle rekor katılım gösterdi. Yarışmaya, bu yıl Türkiye dışından Meksika, Azerbaycan, Polonya’dan da katılım oldu.

Seçici Kurulu’nda Yalçın Gökçebağ, Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen, Dr. Ümit Gezgin, Prof. Şeniz Aksoy, Prof. Mümtaz Sağlam, Doç. Hasan Kıran, Prof. Zafer Gençaydın, Prof. Cuma Ocaklı ve Prof. Aydın Ayan’ın bulunduğu yarışmanın değerlendirmeleri İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir’de yapıldı.

Pentür dalında Ayşe Bilir, Gülveli Kaya, Erdal Kocabey ve Belit Sak 15 bin liralık ödülün sahibi olurken, özgün baskı kategorisinde Seyit Mehmet Buçukoğlu ve Necla Tosmur 6 bin liralık ödülü almaya hak kazandı.

Yaşar: “Ekonomik ve çevresel olduğu kadar sosyal sürdürülebilirliğin de önemine inanıyoruz.”

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar törende yaptığı konuşmada, resim sanatının en büyük destekçilerinden biri olduklarını söyledi. Sanata ve sanatçıya destek vermek amacıyla 47 yıl önce yola çıktılarını belirten Yaşar, “Ekonomik ve çevresel faaliyetlerin olduğu kadar sosyal faaliyetlerin de sürdürülebilir olması çok önemli. 40 yıldır eğitim,kültür ve sanata destek veren Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, topluma sürekli katkımızın bir göstergesi. 1993 yılından bu yana Vakfımız tarafından hayata geçirilen Dyo Resim Yarışması 47 yıldır devam ediyor. Biz renklere gönül verdik. 47 yıldır ülkemizdeki çağdaş resim sanatının koşulsuz destekçisiyiz.” dedi.

Haberin Devamı

Özel sektörün resim sanatına verdiği en büyük desteklerden biri olma özelliğine sahip olan Dyo Resim Yarışması’nın yurt çapındaki sanatsal birikimi ve oluşumları toparlamaya özen gösterdiği için devlet sergilerine paralel bir işlevi paylaştığını belirten Yaşar, “Dyo Resim Yarışması’nın Çağdaş Resim Sanatı için değer yarattığını gözlemlemek ve bu eserlerin gelecek kuşaklara aktarılacağını bilmek bizi son derece mutlu ediyor. Dyo Resim Yarışması, çağdaş resim sanatı için kalıcı bir izdir” diye konuştu.

Haberin Devamı

36. Dyo Resim Yarışması’nda ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Şanlıurfa ve Samsun’da sergilenecek.

Pentür dalında,

Adı Soyadı Eserin Adı Boyut Teknik

Ayşe Bilir Nikbin Amnezi 120x150 Karışık Teknik

Gülveli Kaya Turist 120x150 Akrilik

Erdal Kocabey Eşref-i Mahlükat -Gelin Kız-1 100x130 Karışık Teknik

Belit Sak İd 120x73 Yağlı Boya

Özgün baskı dalında

Adı Soyadı Eserin Adı Boyut Teknik

Seyit Mehmet Buçukoğlu Ortak Alan 63x95 Gravür

Necla Tosmur Manevra 110x43 Özgün Baskı