Gazete Vatan Logo

DUS başvuru işlemi nasıl yapılır? Başvuru işlemleri ne zaman sona erecek?

10 Eylül 2017 tarihinde ÖSYM tarafından uygulanacak olan 2017-DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) başvuru işlemleri başladı. 18 Temmuz itibariyle başlayan sınav başvuruları 25 Temmuz’da sona erecek. Adaylar sınav başvurusunu yaptıktan sonra sınav ücretini de ödeyerek başvurularını tamamlayacaklar.

DUS başvuru işlemi nasıl yapılır? Başvuru işlemleri ne zaman sona erecek?

2017-DUS başvuru işlemleri başladı. Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemini kullanarak başvuru işlemi yapabilirler. Başvuru işlemi yapılmadan önce ÖSYM tarafından yayınlanan 2017 DUS başvuru kılavuzunun incelenmesi gereklidir. Başvuru süreci ile ilgili ve sınav hakkında tüm bilgilere kılavuz üzerinden ulaşılabilir. Başvuru kılavuzuna ulaşmak isteyen adaylar ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden erişim sağlayabilirler.

DUS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DUS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

10 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan DUS başvuru işlemleri ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılacak. T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme girilerek ekranın sol tarafında yer alan menü üzerinden DUS başvuru işlemi gerçekleştirilebilir. DUS başvuru işlemini sistemden tamamlayan adayların 150 lira olan sınav ücretini de kılavuzun son kısmında yer alan ilgili yerlere yatırması gereklidir.

Aday işlemleri üzerinden DUS başvuru işleminin yapılabilmesi sistemde geçerli bir fotoğrafın yer alması gereklidir. Geçerli fotoğraf son 50 ay içinde çekilen fotoğraf demektir. Geçerli fotoğrafı olan adaylar aday işlemleri sisteminden başvuru yapabilirler. Geçerli bir fotoğrafı olmayan adaylar ise başvuru merkezlerini kullanarak işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvuru merkezleri tarafından yapılacak olan işlemler için 5 Türk Lirası hizmet ücreti alınır.

Haberin Devamı

Başvuru merkezlerinin adreslerine ÖSYM’nin internet sitesinde bulunan kılavuzdan ulaşılabilir. Üniversitelerde diş hekimliği için uzmanlık eğitimi yapılacak olan dallar ve kontenjanlara da kılavuz ile ulaşılabilir.

DUS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

DUS için ÖSYM tarafından belirlenen süre içerisinde başvuru işlemi gerçekleştiremeyen adaylar, DUS geç başvuru gününde başvuru yapabilirler. Geç başvuru günü 9 Ağustos 2017’dir. Sınav ücreti de başvurunun yapıldığı bugün içinde yatırılır. Geç başvuru gününde diğer başvuru sürecinden farklı olarak 150 Türk Lirası değil 225 Türk Lirası DUS başvuru ücreti alınır. Aynı zamanda adaylar, diğer süreçte olduğu gibi sınav merkezi tercihinde bulunamazlar.

Haberin Devamı

DUS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

DUS için belirlenen ücret 150 Türk Lirasıdır. Başvuru kılavuzunda yer alan bankalar ve ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak ödeme işlemi yapılabilir. Geç başvuru gününde ödenecek olan ücret ise 225 Türk Lirasıdır. Bu ödeme sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak yapılabilecek.

Ödeme yapılabilecek olan bankalar ve banka ödeme seçenekleri şunlardır;

-Akbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Finansbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

-Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı

-Ziraat Bankası’nın mobil bankacılık ve internet bankacılığı seçenekleri

Haberin Devamı

Banka seçenekleri dışında ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanından da kredi kartı/banka kartı ile de ödeme yapılabilir.