Gazete Vatan Logo

Dünyanın en başarılı saç ekimi otoriteleri İstanbul’daydı

Saç ekimi alanında 6 kıtadan 200 katılımcı doktorun katıldığı, üç gün sürecek “3. Akdeniz FUE Workshop” dün İstanbul’da başladı.

Bağımsız bir organizasyon olan “3. Akdeniz FUE Workshop”, 42 ülkeden 200 katılımcı doktora ev sahipliği yapıyor.


FUE tekniğinde dünyanın sayılı doktorları arasında gösterilen Dr. Koray Erdoğan’ın gerçekleştirdiği organizasyonun ilk gün yapılan basın toplantısında Dr. Erdoğan’ın yanı sıra Uluslararası Saç Restorasyon Birliği komiteleri ve Amerikan Cerrahlar Üniversitesi onur üyesi Dr. James A. Harris, saç ekiminde dünyanın saygın isimlerinden İspanyol Dr. Jose Lorenzo, uluslararası saç cerrahisi ve dermatoloji cerrahi organizasyonlarının aktif üyelerinden İsrailli Dr. Alex Ginzburg ve ABHRS’nin Bilimsel Program Başkanı ve FUE tekniği öncülerinden Amerikalı Dr. Robert True dünyadaki saç ekimi teknikleri ve son gelişmeler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

FUE Saç ekimi tekniğinde geliştirdiği özel yöntemle uluslararası bir başarıya imza atarak saç ekimi forumlarında saygın bir yer edinen Dr. Koray Erdoğan, basın toplantısındaki konuşmasında Türkiye’nin saç ekiminde marka ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti.


Uluslararası kimliği, bağımsız yapısı ve bugüne kadar saç cerrahisi ile ilgili düzenlenen workshop’lar içinde en fazla sayıda akademisyen ve katılımcı sayısına sahip oluşuyla öne çıkan “3. Akdeniz FUE Workshop” buluşması, saç ekimi alanında dünyanın önde gelen 11 doktor ve akademisyenini 25-27 Haziran 2015 tarihleri arasında İstanbul’da bir araya getirdi.

DÜNYANIN TANIDIĞI İSİM KORAY ERDOĞAN: TÜRKİYE, SAÇ EKİMİNDE MARKA ÜLKE

FUE saç ekimi tekniğinde geliştirdiği özel yöntemle uluslararası bir başarıya imza atan Dr. Koray Erdoğan, ev sahipliğini yaptığı Workshop’u konu alan basın toplantısında Türkiye’nin saç ekiminde marka ülkelerden biri olduğuna dikkat çekerek sözlerine şu şekilde devam etti:

Haberin Devamı

“Türkiye, sağlık turizminde lider olmaya aday bir ülke. Ülkemizde nicelik kadar niteliğin de ne kadar önemli olduğunu vurgulayabilmek adına 3. Akdeniz FUE Workshop organizasyonunu düzenlemeye aday oldum. Hazırlıkları iki yıl süren organizasyon, saç ekiminin bütün tekniklerini içeren ve her farklı teknikteki dünyaca tanınmış öncü doktorların katıldığı ilk workshop olma özelliğine sahip. Bu kadar geniş katılımı, hiçbir uluslararası kuruluşun desteğini almadan başaran ilk çalıştayın ülkemizde olması da ayrı bir gurur kaynağı oldu.”

Haberin Devamı

MOTORLU FUE’NİN DENEYİMLİ İSMİ

ABHRS, ISHRS (Uluslararası Saç Restorasyon Birliği) komiteleri ve Amerikan Cerrahlar Üniversitesi onur üyesi Dr. James A. Harris, “Robotik cerrahinin ve motorlu FUE’nin en deneyimli doktorlarından biri olarak, bu kadar geniş kapsamlı organizasyonun Türkiye’de başarıyla düzenlenmesini memnuniyetle karşılıyor ve devamının gelmesini umut ediyorum” dedi.

SAÇ EKİMİNDE SON GELİŞMELER


Dünya çapında düzenlenen birçok workshop ve konferanslara konuşmacı olarak katılarak deneyim ve tekniğini paylaşan İspanyol Dr. Jose Lorenzo ise, “Saç ekimindeki en son tekniklerin ve en son gelişmelerin konuşulduğu bu organizasyonun hem biz deneyimli doktorlara hem de bu sektörün genç doktorlarına çok değerli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Haberin Devamı

EN YOĞUN İLGİ İSTANBUL’A

Uluslararası saç cerrahisi ve dermatoloji cerrahi organizasyonlarının aktif üyelerinden İsrailli Dr. Alex Ginzburg, Akdeniz FUE Workshop’un direktörü olarak Türkiye’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve “Bugüne kadar düzenlediğimiz workshopların en kalabalık ve en iyi organizasyon İstanbul’da olduğu için, ev sahipliğini üstlenen Dr.Koray Erdoğan’a ve ASMED Kliniği’ne teşekkür ediyor, kutluyorum.” dedi.

SAÇ EKİMİNDEKİ SON TEKNOLOJİLER PAYLAŞILDI

FUE tekniğinin öncülerinden Amerikalı Dr. Robert True şunları söyledi: “Amerikan Bilimsel Programı (ABHRS) Başkanı olarak burada bulunuyorum. En son teknolojilerin hepsi burada. Katılım ve organizasyonlar mükemmel. Ben de sakal ve vücut kılı transplantasyonu ile ilgili deneyimlerimi bu kadar yüksek sayıda katılımcı doktorla paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum.”

CANLI SAÇ EKİMİ OPERASYONLARI

Workshop süresince FUE ve FUT tekniklerindeki son yenilikler ve gelişmeler, farklı FUE aletleri, greft yerleştirmesi, bireysel teknikler paylaşıldı. Ayrıca, ASMED Kliniği’nde canlı cerrahi gözlem imkânı sağlanarak, katılımcıların ASMED’deki farklı ameliyathanelerde ve klinikte yer alan ekranlarda saç ekimi operasyonlarını canlı olarak izleyebilmesi sağlandı.

Haberin Devamı

DÜNYA ÇAPINDA 11 ÖNCÜ DOKTOR

Workshop davetlisi olarak İstanbul’a gelen saç ekiminde uluslararası başarıya sahip doktorlar arasında şu isimler yer aldı:

FUE saç ekimi tekniğinde geliştirdiği özel yöntemle uluslararası bir başarıya imza atarak saç ekimi forumlarında saygın bir yer edinen Dr.Koray Erdoğan,

· ABHRS, ISHRS (Uluslararası Saç Restorasyon Birliği) komiteleri ve Amerikan Cerrahlar Üniversitesi onur üyesi Dr. James A. Harris,

· Dünya çapında düzenlenen workshop ve konferanslara konuşmacı olarak katılarak deneyim ve tekniğini paylaşan İspanyol Dr. Jose Lorenzo,

· Uluslararası saç cerrahisi ve dermatoloji cerrahi organizasyonlarının aktif üyelerinden İsrailli Dr. Alex Ginzburg,

· ABHRS’nin Bilimsel Program Başkanı ve FUE tekniğinin öncülerinden Amerikalı Dr. Robert True,

· Dr. KoFUE tekniğinde geliştirdiği cihaz ve metotlarla dünyanın önde gelen doktorlarından Amerikalı Dr. John Cole,

· ISHRS FUE Komitesi üyesi ve alanında Avrupa’nın sayı doktorları arasında gösterilen Belçikalı Dr. Jean M. Devroye, FUE ve FUT tekniklerini içeren farklı nakil yöntemleriyle tanınan Alman Dr. Bijan Feriduni,

· ISHRS’nin yanı sıra Fransa, İngiltere, İspanya ve Belçika’da pek çok tıbbi birliğe üye olan Belçikalı Dr. Emorane Lupanzula,

· Rahal Hairline™ tasarımı ve estetik açıdan alın çizgisi tasarımına yaklaşımıyla bilinen Kanadalı Dr Hussain Rahal,

· ISHRS’den “Altın Folikül” ödülü sahibi ve geliştirdiği lateral slit tekniğiyle uluslararası çapta tanınan Kanadalı Dr. Jerry Wong.