Gazete Vatan Logo

Yeni yıl teknolojileri

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı ‘Consumer Electronics Show’da tüketicilerin beğenisine sunulan ürünler büyük ilgi gördü.

Yeni yıl teknolojileri

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı ‘Consumer Electronics Show’ (CES) 2016’da birçok yeni ürün tüketicilerin beğenisine sunuldu. 1967’den beri her yıl düzenlenen CES’te sanal gerçeklik ekipmanlarından akıllı kemerlere kadar pek çok kategoride ürün tanıtıldı:

1. Akıllı kemer: ‘Sağlıklı yaşam kemeri’ olarak adlandırılan kemer, gün içinde ne kadar enerji harcandığını ve daha ne kadar enerji harcanması gerektiğini bildiriyor. Az su içilmişse ‘bugün az su içildi’ uyarısı vererek kişiyi su içmeye teşvik ediyor. Atılan adım sayısını da hesaplayan akıllı kemer, telefon uygulamasına titreşim göndererek çalışıyor. Kemer nefes alıp verme de problem gördüyse yine uyarı sistemiyle bunu bildiriyor.

2. Akıllı şemsiye: Şemsiyeyi kullanan kişiler arasında canlı olarak hava raporu paylaşımı yapılıyor. Kişi gideceği yerde yağmur yağıp yağmadığını direkt olarak öğrenebiliyor. Şemsiye ayrıca, bir yerde unutulmuşsa akıllı telefona uyarı mesajı gönderiyor.

3. Sensörlü ayna: Akıllı telefonlarda kusursuz bir ayna görevi yapıyor.

Haberin Devamı

3. Akıllı ayakkabı tabanlığı: Ayak sıcaklığını ölçüyor, ısıtıyor ve gidilen mesafe ve yakılan kaloriyi hesaplayabiliyor. Kontrolü akıllı telefonla yapılıyor.

4. Akıllı çorap: Bebeklerin uyku sırasındaki oksijen seviyesi, kan dolaşımı ve kalp atışı gibi bilgilerini aktarıyor.

Akıllı duş

Banyo yaparken harcanılan su miktarını hesaplıyor. Ortalamanın üzerinde su harcanmışsa kullanıcıyı uyarıyor.