Gazete Vatan Logo

Vahşi ayıyla yumruk yumruğa kavga eden yaşlı kadın ülkede gündem oldu!

64 yaşındaki kadın bahçesindeki bitkilerle uğraşırken hayatının şokunu yaşadı. Köpeğinin huzursuzlandığını fark eden yaşlı kadın bahçesine giren ayı ile karşı karşıya kaldı. Yaşlı kadının köpeği ayıya doğru atılırken köpeğini korumak isteyen kadının yaptıkları tüm ülkede gündem oldu.

Vahşi ayıyla yumruk yumruğa kavga eden yaşlı kadın ülkede gündem oldu!

Sıra dışı olay ABD’nin Maine eyaletinde yaşandı. 64 yaşındaki Lynn Kelly, oldukça sakin bir günde bahçesindeki bitkileriyle ilgileniyordu. Köpeğinin bahçede huzursuzlanmaya başladığı fark eden Kelly, bunun ormanlık alandaki bir sincap ya da farklı bir kemirgenden kaynaklandığını düşünerek çok üzerinde durmadı.

Verandada git gide huzursuzlanan köpek, olduğu yerden ağaçlık alana doğru fırladı. Köpek, ormanlık alandan çıkan ayıya doğru koşmaya başladı. Ayıyı gördüğü anda şoke olan Kelly, köpeğinin kendisini ayıdan korumaya çalıştığını fark etti ve olduğu yerde zıplayıp bağırarak ayıyı korkutmaya çalıştı. Kelly’nin tüm bu çabaları boşaydı. Ayı asla geri adım atmıyordu.

ZIPLAYIP KORKUTMAYA ÇALIŞTI

Kelly, dehşet anlarını şöyle anlattı:

Benden neredeyse 1 metre uzundu ve bana doğru gelmeye başladı. Kendimi olduğumdan daha büyük göstermeye çalıştım ve durmadan ona doğru bağırarak onu korkutup vazgeçirmeye çalıştım. Sonunda ondan kaçamayacağımı bildiğim için onunla kavga etmeye karar verdim.

Kelly tüm cesaretini toplayarak yetkililerin asla önermediği bir şey yaptı. Bahçesine giren ayının burnuna bir yumruk vurdu. Ayı, pençeleriyle Kelly’nin bileğine kitlendi ve yaşlı kadının koluna pek çok yara bırakarak ormana doğru kaçmaya başladı.

Haberin Devamı

‘BU BÖLGEDE BULUNMASI ÇOK NADİR’

Kelly hemen içeri koşarak acil servis hattını arayarak ambulans istedi. Acil şekilde hastaneye kaldıırlan yaşlı kadının koluna dikiş atıldı. Hastanede yaşadıklarını anlatan Kelly, “Her şey çok çabuk oldu. Bir ayıyla bu kadar yakın mesafede karşı karşıya kalmak gerçekten korkunç bir şey” dedi.

Maine eyaleti korucu sözcüsü Mark Latti, yaptığı açıklamada Kelly’nin yaşadığı bölgede böyle bir ayıya rastlanmasının oldukça nadir olduğunu belirterek, siyah ayı nüfusunun genellikle Kelly’nin yaşadığı bölgenin tersi kısımda çok olduğunu söyledi.

HER YERE AYI KAPANLARI KURULDU

Yetkililer hemen harekete geçerek ayıyı canlı yakalamak için yaşlı kadının evinin etrafına ayı kapanları koymaya başladı ancak şu ana kadar bu kapanların hiçbiri işe yaramadı.

Haberin Devamı

Ayıyla karşı karşıya kalmasına rağmen bu durumdan ucuz kurtulduğunu söyleyen Kelly, “Köpeğimin benim için kendini öne attığını görünce benim de aynısını yapmam gerekir diye düşündüm ve onu kurtarmak için ayıya karşı durdum. Bu olaydan sağ olarak kurtulmam büyük bir mucize” şeklinde konuştu.

BİR BENZERİ 17 YAŞINDAKİ GENÇ KIZIN BAŞINA GELMİŞTİ

ABD’de Lynn Kelly’nin başına gelen olayın bir benzeri geçtiğimiz yılın haziran ayında California eyaletinde meydana gelmişti. California eyaletinde yaşanan olayın sosyal medyada paylaşılan güvenlik kamerası kayıtları 70 milyona yakın izlenme rakamına ulaşarak gündem olmuştu.

Söz konusu videoda evin arka bahçesine giren ayı, iki yavrusuyla bahçe duvarının üzerinde yürürken görülüyor. Ardından bahçedeki köpekler duvara doğru koşarak ayıya havlamaya başlıyor. Ayı, üçü küçük ırk dört köpeğin üzerine doğru hamle yapmasının ardından belki de yavruları koruma içgüdüsüyle pençelerini kullanarak yanıt veriyor.

Bu arada sesleri duyup bahçeye koşan 17 yaşındaki Hailey, tam o esnada küçük köpeklerinden birini kapan ayıyı duvardan aşağı ittiriyor. Köpekler korkuyla kaçarken ufaklığı kucaklayan Hailey de eve doğru koşuyor.

Haberin Devamı

YİNE SİNCAP SANDI, AYI ÇIKTI

Hailey yaşadığı anları şu sözlerle anlattı:

Köpekler havlamaya başladı. Ben de başka köpeklere veya sincaplara havladıklarını düşündüm çünkü hep öyle yaparlar. Neye havladıklarına bakıp susturmak için dışarı çıktım. Bir an ‘Bu ne garip bir köpek’ diye düşündüm. Gittiğimde ayı köpeklerimden birini kapıyordu. Yanına gittim, gözlerine baktım ve aklıma gelen ilk şey onu itmek oldu. Bir ayıyı itmek… Aslında o kadar da sert itmedim. Sadece dengesini kaybedip köpeğimi bırakacak kadar… Sonra öteki köpeğimi de alıp oradan kaçtım. Parmağım burkuldu, dizim kanadı ama hepimiz iyiyiz.