Gazete Vatan Logo

Ulf Kristersson kimdir? İsveç’in yeni başbakanı Ulf Kristersson hakkında merak edilenler!

İsveç’te 11 Eylül'de yapılan seçimin ardından kurulan koalisyon hükümetine liderlik yapacak isim belli oldu. Parlamentoda yapılan oylamada, muhafazakar Ilımlı Parti lideri 59 yaşındaki Ulf Kristersson başbakan olarak seçildi. Kristersson'ın kabine üyelerini sunması bekleniyor. Peki, İsveç’in yeni başbakanı Ulf Kristersson kimdir?

Ulf Kristersson kimdir? İsveç’in yeni başbakanı Ulf Kristersson hakkında merak edilenler!

İsveç parlamentosu, koalisyonun hükümetinin başbakanı olarak Ulf Kristersson'ı seçti. Peki, Ulf Kristersson kimdir?

Ulf Kristersson kimdir?

Ulf Hjalmar Ed Kristersson 29 Aralık 1963 yılında doğdu. 2017'den beri Muhalefet Lideri ve Ilımlı Birlik Partisi Lideri olarak görev yapan İsveçli bir politikacı. 2014'ten beri Södermanland bölgesinden Riksdag üyesidir ve daha önce 1991'den 2000'e kadar Stockholm bölgesini temsil etmiştir. Daha önce 2010'dan 2014'e kadar Sosyal Güvenlik Bakanı ve 1988'den 1992'ye kadar Ilımlı Gençlik Birliği Başkanı olarak görev yaptı.

11 Aralık 2014'te, Ilımlı Parti'nin Gölge Maliye Bakanı ve ekonomi politikası sözcüsü olarak atandı. 1 Eylül 2017'de, Anna Kinberg Batra'nın istifa etmesinin ardından Ilımlı Parti'nin parti liderliğine aday olduğunu duyurdu. 2022 İsveç seçimlerinden sonra, merkez sağ partiler Riksdag'da çoğunluğu elde etti ve Ulf Kristersson hükümeti kurma görevini aldı.