Gazete Vatan Logo

Tarihin en pahalı boşanma davası: 8,5 milyar dolar!

Petrol milyarderi Harold Hamm, servetinin yarısını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Boşanma davası açan eşi Sue Ann 8.5 milyar dolar talep ediyor.

ABD'nin en zengin 13'üncü iş adamı ve petrol milyarderi olan Harold Hamm'ın başı, 9 yıldır kendisinden boşanmak isteyen avukat eşinin nafaka talebiyle başı dertte. ABD'nin North Dakota eyaletindeki en büyük petrol payına sahip olan 67 yaşındaki Hamm, 1988 yılında evlendiği eşi Sue Ann Hamm ile 1998 yılında ayrılık kararı aldı. Ancak daha sonra kocasıyla barışan Sue Ann, 2005 yılında yeniden boşanma talebiyle mahkemeye başvurdu. Aynı zamanda Hamm'ın şirketinde finansçı olarak çalışan Sue Ann, Oklahoma Mahkemesi'ne eşinin servetinin yarısının kendisinin hakkı olduğunu belirtti. Eşinin servetini gizlemek için türlü yollar denediğini savunan 56 yaşındaki avukat, "O şirketin büyümesinde yıllarca çalıştım, büyük emeğim var" sözlerini ifade etti. Harold Hamm ise "Biz 2005'ten beri ayrı yaşıyoruz. Ancak o zamanki servetimin yarısına talip olabilir" dedi. Eşi de ayrıldıklarından beri görevine devam ettiğini, birlikte seyahat ve iş yaptıklarını, kendisinin Hamm soyadını bırakmak dışında, önceki halinden herhangi bir eksiklik yaşamadığını bu yüzden eşinin şu anki servetinin yarısının kendisinin hakkı olduğunu belirtiyor. Arizona Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde görevli Hukuk Profesörü Barbara Atwood, Hamma davasını, "Dünyanın en büyük pahalı davası" sözleriyle nitelendirdi.

Haberin Devamı

Rekor tazminatlı boşanma davaları

- 8,8 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin iş adamları sıralamasında 147'nci sırada bulunan Rus Dmitry Rybolovlev, kendisinden ayrılan eşi Elena'ya 4.5 milyar dolar (9.5 milyar lira) ödeyecek. Dmitry'den iki kızı olan Elena, 'şiddetli geçimsizlik' ve 'eşinin kendisine ihanet ettigerekçesiyle evliliği bitirme kararı aldı.

- Fransız iş adamı Alec Wildenstein 1999 yılında eşi Jocelyn'den boşandığında 2.5 milyar dolar ödedi.

- Formula 1 patronu Almann Bernie Ecclestone, 24 yıllık eşi Slavicadan boşandığında 1.2 milyar dolar ödedi.

- Suudi Arabistanlı iş adamı Adnan Kaşıkçı, eşi Süreyya'dan ayrıldığında 850 milyon dolar ödedi.

Amerikan Time dergisi tarafından, petrol piyasasına getirdiği yeniliklerden ötürü, 'Dünyanın en etkili 13'üncü kişisi' unvanı verilen Hamm, Amerikan petrol ihracatının yüzde 10'unu üretiyor. Eşi Sue Ann ise avukat ve aynı zamanda şirketinde finansçı.

Haberin Devamı