Gazete Vatan Logo

Suriye’den çekiliyorlar!

Rusya, Suriye’deki askeri birliklerini çekmeye hazırlandıklarını bildirdi. Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Moskova yönetiminin Suriye’deki askeri birliklerini çekmeye hazırlandığını açıkladı.

Suriye’den çekiliyorlar!

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Patruşev, “Suriye’deki Rus birliklerini azaltmak için hazırlıklar başladı. Hazırlıklar tamamlandığında asker sayısı azaltılacak” dedi.

ABD, 400 topçuyu Suriye’den çekiyor

ABD, Rakka operasyonu için Suriye’ye gönderilen 400 kişilik topçu birliğinin geri çekileceğini duyurdu. Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, 15 Eylül’de bölgeye gönderilen deniz piyade alayının PYD/PKK’ya topçu desteği verdiği kaydedildi. Açıklamada, “Şehrin kurtarılması ve DEAŞ’ın kaçmasıyla birliğin yurda dönmesi emri verildi. Yerine herhangi bir birlik gönderilmeyecek” denildi. Rakka’nın kuşatılması kapsamında ABD’nin ilk olarak 6 Haziran’da 400 kişilik bir deniz piyade birliğiyle M777 obüs toplarını Suriye’ye gönderdiği hatırlatılan açıklamada, birliğin 20 Ekim’e kadar PYD/PKK’ya topçu desteği vermeye devam ettiği kaydedildi.