Gazete Vatan Logo

Skandal! Teröristlere dünyaya ilan edilen ABD desteği

ABD teröristlere verdiği desteği açıkça ilan etti. Bir yandan ABD'li Korgeneral Paul Funk, Twitter hesabından "Bu cesur erkek ve kadınlarla büyük bir gurur duyuyorum" mesajını, diğer yandan Albay Ryan Dillon teröristlere verdikleri patlayıcı eğitiminin fotoğraflarını paylaştı.

Skandal! Teröristlere dünyaya ilan edilen ABD desteği

ABD iki skandala birden imzasını attı. Bir yandan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin komutanı Korgeneral Paul Funk, Twitter hesabından dün gece saatlerinde attığı mesajda, "Bugün Suriye’de koalisyonun fevkalade kuvvetlerinin ve ortaklarımızın bazılarını ziyaret ettim" dedi. YPG’ye verdiği destek ile dikkat çeken Korgeneral Funk, YPG'li teröristleri kastederek "IŞİD’i yenmeye yönelik hayati misyonumuza bir lazer ışığı gibi odaklanmaya devam eden bu cesur kadın ve erkeklerle büyük bir gurur duyuyorum" ifadesini kullandı.

Diğer taraftan koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Twitter hesabından, PKK’nın Suriye uzantısı PYD'nin ana gövdesini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) verdikleri patlayıcı eğitiminin fotoğrafılarını paylaştı. Albay Dillon, eğitimin el yapımı patlayıcılarla mücadele etmek için yeteneklerin geliştirilmesi amacı taşıdığını savundu.