Gazete Vatan Logo

Rusya, Kırım'daki erken uyarı radar istasyonunu aktif hale getiriyor

Rusya, Kırım'daki erken uyarı radar istasyonunu aktif hale getiriyor

İzvestiya gazetesi, Rusya'nın, Karadeniz ve Akdeniz'den fırlatılan füzeleri tespit etmek için Kırım'ın Sivastopol kenti yakınlarındaki bir erken uyarı radar istasyonunu modernize edeceğini yazdı.

İzvestiya'ya konuşan askeri bir yetkili, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Sivastopol yakınındaki Dnepr erken uyarı radar istasyonunu yenilemeyi planladığını söyledi.

Adı belirtilmeyen yetkilinin verdiği bilgiye göre, radar istasyonu yeniden aktif hale getirildiğinde Akdeniz ya da Karadeniz'deki gemilerden fırlatılan füzeleri tespit edebilecek.

‘RUSYA'NIN SOFİSTİKE FÜZE SALDIRILARINA KARŞI HER YANDAN KORUNMASINA YARDIMCI OLACAK’

İzvestiya'ya bilgi veren askeri uzman Vadim Kozyulin de, Dnepr radar istasyonunun yeniden aktif hale getirilmesinin, Rusya'nın 'sofistike' füze saldırılarına karşı her yandan korunmasına yardımcı olacağını söyledi.

Dnepr radar istasyonu, 1968'de Karadeniz, Avrupa, Ortadoğu'dan fırlatılan füzeleri gözlemlemek amacıyla inşa edilmişti.

Sovyetler Birliği'nin dağılması ardından bu radar istasyonu 1991'de Ukrayna'ya devredildi ancak Rus ordusu kiraladığı bu radar aracılığıyla veri toplamaya devam etti.

Haberin Devamı

Rusya 2009'da ise Armavir kentindeki Voronej radar istasyonunun aynı görevi görmesi nedeniyle Dnepr için yapılan kira anlaşmasını iptal etti.