Gazete Vatan Logo

Putin'den Ukrayna'ya saldırı açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının Kırım Köprüsü'ne saldırı da dahil olmak üzere 'terörist' eylemine yanıt olarak yapıldığını söyledi. Öte yandan Putin, "Ukrayna güçleri, Türk Akım doğal gaz boru hattını havaya uçurmayı denedi" dedi.

Putin'den Ukrayna'ya saldırı açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı "terörist eylemler" gerçekleştirdiğini ve buna devam etmeleri halinde Rusya'nın sert bir şekilde karşılık vereceğini belirtti.

Putin, Kırım'da meydana gelen saldırıya misilleme olarak Pazartesi günü Ukrayna'nın enerji, askeri ve iletişim altyapısına uzun menzilli füze saldırıları başlatıldığını söyledi.

Rus lider, Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının Kırım Köprüsü'ne saldırı da dahil olmak üzere 'terörist' eylemine yanıt olarak yapıldığını belirtti.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre Putin, Ukrayna güçlerinin TürkAkım gaz sevkiyat sisteminin hatlarından birini havaya uçurmayı denediğini ekledi.

Bununla beraber, Ukrayna’nın gizli servislerinin, Rusya’daki Kursk nükleer enerji santraline de üç saldırı girişiminde bulunduğunu kaydeden Putin, ‘Rusya’nın, bu terör eylemlerinin ciddi sonuçları olmamasını sağladığını’ belirtti.