Gazete Vatan Logo

Pilotun ölümünü kınayanların kafası kesildi!

IŞİD mensupları Suriye’de yakılarak öldürülen Ürdünlü pilotun ölümünün kınayan 4 kişinin kafasını keserek öldürdü. Örgüt 2 imamı ise kurşuna dizdi.

Irak’ta IŞİD Suçlarını Araştırma Komitesi, IŞİD’in Musul’da, dün örgüt tarafından yakılarak infaz edilen Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe olayını kınadıkları iddiasıyla 4 kişiyi kafasını keserek öldürdüğünü bildirdi.

Komite adına açıklama yapan Muhammed Şevki Nedawi, “Bize ulaştırılan rapora göre IŞİD, Musul’un Temmuz nahiyesinde sosyal paylaşım sayfası Facebook’ta Ürdünlü pilotun infazını kınayan 4 kişiyi kafasını kesmek suretiyle infaz etti” dedi.

Şevki Nedawi, örgütün Musul’da her gün insanlık dışı birçok suç işlediğini söyledi.

Dün de IŞİD mensupları, sosyal paylaşım sayfası Twitter üzerinden örgütü eleştiren Musullu bir genci aynı yöntemle öldürmüştü.

Öte yandan örgütün Musul kent merkezinde Abdullah el-Fehad ve Şeyh Eyub Abdulvahap isimli imamları kurşuna dizdiği bildirildi.

Musul’dan Rûdaw’a konuşan bir kaynak, Nebi Yunus Camii eski imamı Abdullah el-Fehad ile Musul Merkez Camii’nde imam ve vaiz olan Şeyh Eyub Abdulvahap’ı kurşuna dizerek infaz ettiğini aktardı.

Haberin Devamı

Kaynak, öldürülen imamların cesetlerinin Musul Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldığını belirtti.