Gazete Vatan Logo

New York’un kalbine düdüklü tencere bombası

Boston Maratonu’nu kana bulayan iki IŞİD’li kardeşin kullandığı düdüklü tencere bombası bu kez New York’un eğlence bölgesi Chelsea’de dehşet saçtı. Çöpe yerleştirilen bir bomba patladı, 29 kişi yaralandı. Bir başka bomba ise patlamadan bulundu

New York’un kalbine düdüklü tencere bombası

Dünyanın en çok turist çeken bölgelerinden New York’ta Manhattan’ın kalbi Chelsea bomba dehşetini yaşadı. New York Polis Teşkilatı (NYPD), Manhattan’ın turistik semti Chelsea’deki 23’üncü sokakta meydana gelen patlamada yaralananların sayısının 29 olduğunu, yaralılardan birinin durumun ciddi olduğunu duyurdu. Patlamanın ardından olay yerine giden New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, gazetecilere yaptığı açıklamada ‘kasıtlı bir saldırı’ olduğunu ancak patlamanın terör bağlantılı olduğuna ilişkin bir kanıt bulunmadığını söyledi.

Robot imha etti

Patlama yerel saatle gece 9 civarında yaşandı. Görgü tanıkları, çok büyük bir patlama sesi duyulmasıyla herkesin kaçıştığını söyledi. NYPD Şefi James O’Neill 27’inci sokakta patlamamış başka bir düzenek bulunduğunu doğruladı. Cep telefonu ile patlatılmaya hazır düdüklü tencere bombasının robot tarafından kontrollü olarak etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Polisin patlamayla ilgili açıklama yapmasından önce Colorado’da konuşan Donald Trump da ‘bomba patladığını’ söyledi ve “Hiç kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor ama, sert davranmamız gereken zamanlardayız” diye ekledi.

Haberin Devamı

Bir bomba da New Jersey’de

Cumartesi sabah saatlerinde de New Jersey’deki Seside Park’da bir çöp kutusuna bırakılan bomba düzeneğinin patlatıldığı bildirildi. Parktaki yürüyüş parkurunda 5 binin üzerinde deniz piyadesinin katılacağı bir koşu yapılacaktı. Düzeneğe bağlı üç patlayıcıdan birinin etkinlik öncesi patladığı ve bu sayede olayda kimsenin hedef olmadığı belirtildi.

Boston bombası gibi

Patlama yeri yakınlarında bulunan düzenek, Boston maratonuna düzenlenen saldırıyı akıllara getirdi. 2013 yılında Boston maratonunda da düdüklü bir tencere ile hazırlanmış bomba düzeneği kullanılmış, üç kişi hayatını kaybederken, 250’den fazla insan yaralanmıştı. Tsarnaev kardeşler tarafından gerçekleştirilen saldırıdaki el yapımı bombanın IŞİD’in dergisinde yayınlanan ‘Mutfağınızda nasıl tencere bombası yaparsınız’ yazısı ile hazırlandığı anlaşılmıştı.