Gazete Vatan Logo

Mikrofonu açık unutunca...

Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, katıldığı basın toplantısı öncesi mikrofonunun açık olduğunu fark etmeyince skandal sözler sarfetti.

Mujica, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner için ‘yaşlı cadı’ ifadesini kullanırken, Cristina Kirchner’in eşi ve eski Arjantin Devlet Başkanı Nestor Kirchner için de ‘şaşı’ dedi.

Mujica, “Bu yaşlı cadı, şaşı olandan daha kötü. Şaşı daha fazla politikacıyla, bu kadın ise dik başlı” şeklinde konuştu.

ARJANTİN'DEN PROTESTO

Bu sözler açık kalan mikrofon nedeniyle tüm salonda duyulurken, Arjantin Dışişleri Bakanlığı da Uruguay hükümetini protesto etti.

Protesto açıklamasında “Böyle çirkin ifadeler kabul edilemez. Hayatta olmayan bir kişinin anısını rencide eden bu ifadeler, Cristina Kirchner’in arkadaşı olduğunu düşündüğü bir kişi tarafından yapılıyor” ifadeleri kullanıldı.

BOZULAN İLİŞKİLER

Arjantin lideri Cristina Kirchner'in, ithalatı ve yabancı para birimlerinin kullanımını kısıtlaması Uruguay'ın ihracatını ve turizm sektörünü olumsuz etkilemiş ve bu durum iki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllarda kötüleşmesine yol açmıştı.

Haberin Devamı